Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Barclays: Τα παχυλά μπόνους προκαλούν παραιτήσεις

Απομακρύνεται ο Sir John Sunderland από τη θέση του προέδρου της επιτροπής αποδοχών. Αιτία η οργή των μετόχων για την προκλητική αύξηση των μπόνους ενώ η κερδοφορία μειώνεται. Τι αποκαλύπτουν οι Financial Times

Barclays: Τα παχυλά μπόνους προκαλούν παραιτήσεις

Την… κεφαλή του Sir John Sunderland, του προέδρου της επιτροπής αποδοχών της Barclays στοίχισε η έντονη διαμάχη με τους μετόχους της βρετανικής τράπεζας για τις μεγάλες αυξήσεις στα μπόνους. Τη θέση αναλαμβάνει ο Crawford Gilles, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της τράπεζας.

Οι Financial Times, επικαλούμενοι πηγές προσκείμενες στις εξελίξεις, αποκαλύπτουν πως η απομάκρυνση του Sir John αποδίδεται στην οργή των μετόχων για τα παχυλά μπόνους. Η Barclays αύξησε τις συνολικές δαπάνες για τα μπόνους του 2013 κατά το ένα δέκατο, στα 2,4 δισ. στερλίνες, παρά τη μείωση που καταγράφηκε στα προ φόρων κέρδη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι μέτοχοι ενορχηστρώνουν καταψήφιση της σχετικής απόφασης του διοικητικού συμβουλίου. Ήδη, η συμβουλευτική Glass Lewis συνέστησε στους επενδυτές να καταψηφίσουν τη μη δεσμευτική απόφαση του δ.σ. Αρκετοί μεγάλοι επενδυτές της τράπεζας δήλωσαν παράλληλα στους FT ότι θα καταψήφιζαν το μέτρο. Οι FT αποκαλύπτουν μάλιστα ότι οι εν λόγω επενδυτές θα μπλόκαραν την επανεκλογή του Sir John στη συγκεκριμένη θέση.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v