Bank of America: Ζημίες λόγω νομικών δαπανών στο Q1

Οι ζημίες της δεύτερης μεγαλύτερες αμερικανικής τράπεζας ήταν 276 εκατ. δολ. σε σύγκριση με κέρδη 1,48 δισ. δολ. στο αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Bank of America: Ζημίες λόγω νομικών δαπανών στο Q1

H Bank of America Corp., «γύρισε» σε ζημίες κατά το α΄ τρίμηνο, εξαιτίας των συμβιβαστικών αποζημιώσεων για την τακτοποίηση υποθέσεων στεγαστικών ομολόγων.

Οι ζημίες της δεύτερης μεγαλύτερες αμερικανικής τράπεζας ήταν 276 εκατ. δολ. σε σύγκριση με κέρδη 1,48 δισ. δολ. στο αντίστοιχο περσινό διάστημα. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ήταν 35 σεντς ανά μετοχή, καλύτερα από τα 27 σεντς ανά μετοχή που περίμεναν κατά μέσο όρο οι αναλυτές.

Τον τραπεζικό κολοσσό επιβάρυναν νομικές δαπάνες 6 δισ. δολ. στο τρίμηνο, ενώ πλήγματα προέκυψαν και από την βουτιά στα στεγαστικά ομόλογα. Τα έσοδα μειώθηκαν 2,7% στα 22,57 δισ. δολ. σε σύγκριση με 22,33 δισ. δολ. που περίμεναν οι αναλυτές.

Η μετοχή της τράπεζας έχει ενισχυθεί 5,3% μέχρι στιγμής στο έτος, καλύτερα από το κλαδικό δείκτη αναφοράς, καθώς εκτιμάται ότι οι δαπάνες για εξωδικαστικούς συμβιβασμους θα μειωθούν και τα αυξανόμενα επιτόκια θα βελτιώσουν τα περιθώρια κέρδους.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v