Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Krugman: H ανισότητα δεν βοηθάει την ανάπτυξη

Υπάρχουν μηδενικές ενδείξεις ότι η ακραία ανισότητα είναι θετική για την οικονομική ανάπτυξη, ανέφερε ο Paul Krugman. Η Ιαπωνία δεν βρέθηκε ποτέ στην ένδεια που βρίσκεται τώρα η Ευρώπη, τόνισε σε συνέντευξη του στο Bloomberg.

Krugman: H ανισότητα δεν βοηθάει την ανάπτυξη

Η εκτόξευση της εισοδηματικής ανισότητας στις ΗΠΑ σε επίπεδα ρεκόρ δεν έχει ενισχύσει την ανάπτυξη, δήλωσε σε συνέντευξη του στο Bloomberg o νομπελίστας οικονομολόγος Paul Krugman.

Υπάρχουν μηδενικές ενδείξεις ότι το είδος της ακραίας ανισότητας που έχουμε ενισχύει την οικονομική ανάπτυξη, ανέφερε ο κ. Krugman. “Τουναντίον, υπάρχουν πολλές ενδείξεις πως στην πραγματικότητα είναι κακή για την ανάπτυξη” πρόσθεσε, λέγοντας ότι το ερώτημα είναι αν η άνοδος της ανισότητας σε επίπεδα ρεκόρ είναι καλή για όλους.

"Αν κοιτάξει κανείς στην ιστορία μας, δεν είναι αλήθεια. Η πραγματικότητα είναι πως από τότε που άρχισε να αυξάνεται η ανισότητα κάπου το 1980, το φτωχότερο μισό της Αμερικής έχει μείνει πίσω. Δεν ήταν μια παλίρροια που σήκωσε όλες τις βάρκες" υποστήριξε.

Όσον αφορά την κατάσταση στην Ευρώπη, ο κ. Krugman υποστήριξε πως είναι πολύ χειρότερη από την χαμένη δεκαετία της Ιαπωνίας.

"Πρέπει να πω, όταν ακούω τους Ευρωπαίους να λένε πως δεν είμαστε Ιαπωνία, συμφωνώ. Η Ιαπωνία δεν βρέθηκε ποτέ στην ένδεια που βρίσκεται τώρα η Ευρώπη. Δεν είχαν ποτέ μαζική ανεργία. Δεν υπήρξε ποτέ μέρος της Ιαπωνίας που να ήταν στην κατάσταση που είναι σήμερα η Ισπανία και η Ελλάδα" είπε στον δημοσιογράφο του Bloomberg o κ. Krugman.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v