Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνα: Σε χαμηλό από Φεβρουάριο 2013 το γουάν

Οι απώλειες από την αρχή του έτους υπολογίζονται στο 3% για το κινεζικό νόμισμα. Αναλυτές αναμένουν συνέχιση της χαλαρής νομισματικής πολιτικής, ενώ traders βλέπουν το επόμενο επίπεδο στήριξης το 6,25.

Κίνα: Σε χαμηλό από Φεβρουάριο 2013 το γουάν

To γουάν υποχώρησε την Τρίτη σε χαμηλό δεκατεσσάρων μηνών έναντι του δολαρίου, καθώς η κεντρική τράπεζα της χώρας συνεχίζει να πιέζει προς τα κάτω το εθνικό νόμισμα.

Όπως μεταδίδει η WSJ, η ισοτιμία του κινεζικού γουάν υποχώρησε στο 6,239 έναντι του δολαρίου, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2013. Οι απώλειες από την αρχή του έτους υπολογίζονται στο 3%.

Οι σημερινές απώλειες πυροδοτήθηκαν μετά την κίνηση της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας να μειώσει το ημερήσιο επιτόκιο αναφοράς για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Σημειώνεται πως η πτώση του γουάν τους τελευταίους τρεις μήνες έχει προκαλέσει έντονη κριτική από τους μεγάλους εμπορικούς εταίρους της Κίνας. Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι η υποχώρηση "δημιουργεί σοβαρές ανησυχίες" εφόσον αντανακλά μια μετατόπιση σε πολιτικές παρέμβασης στην συναλλαγματική ισοτιμία.

"Αναμένουμε ότι η χαλαρή νομισματική πολιτική θα συνεχιστεί μέχρι να βελτιωθούν τα οικονομικά στοιχεία της Κίνας" δήλωσε η Irene Cheung, αναλυτής της ANZ στη Σιγκαπούρη. Το επόμενο επίπεδο στήριξης για το γουάν θα είναι στο 6,25 ανέφεραν traders στην WSJ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v