BNY Mellon: Μελετά χρέωση για αρνητικά επιτόκια ΕΚΤ

«Αν η ευρωζώνη προχωρήσει σε αρνητικά επιτόκια, θα μας προσφέρει την ευκαιρία να χρεώνουμε για τις καταθέσεις και μελετάμε πολύ σοβαρά αυτό το θέμα,» σχολίασε ο οικονομικός διευθυντής του τραπεζικού θεματοφύλακα.

BNY Mellon: Μελετά χρέωση για αρνητικά επιτόκια ΕΚΤ

Από την Bank of New York Mellon ανακοινώθηκε ότι μελετάται το ενδεχόμενο επιβολής χρέωσης στους πελάτες που καταθέτουν ευρώ, στην περίπτωση που η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφασίσει να μειώσει κρίσιμα επιτόκιά της κάτω από το μηδέν.

Ο διοικητής της ΕΚΤ, Mario Draghi, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα χρειαστεί «πρόσθετη χρηματοπιστωτική στήριξη» για να αντιμετωπιστεί η ανατίμηση του ευρώ.

Αρκετοί αξιωματούχοι θεωρούν ότι η καλύτερη επιλογή σε μια τέτοια περίπτωση, θα είναι η μείωση των επιτοκίων τα οποία δίνει η ΕΚΤ για τις καταθέσεις στην κεντρική τράπεζα κάτω από το σημερινό επίπεδο του 0.

«Αν η ευρωζώνη προχωρήσει σε αρνητικά επιτόκια, θα μας προσφέρει την ευκαιρία να χρεώνουμε για τις καταθέσεις και μελετάμε πολύ σοβαρά αυτό το θέμα,» σχολίασε σήμερα, ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα τριμήνου της BNY Mellon, ο οικονομικός διευθυντής.

Η BNY Mellon είναι ο μεγαλύτερος τραπεζικός θεματοφύλακας στον κόσμο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v