Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έκτη ανοδική συνεδρίαση για S&P και Nasdaq

Κέρδη στη Wall Street με ώθηση από εταιρικά deals και αποτελέσματα α' τριμήνου στις ΗΠΑ. Ικανοποίησε η μεταποίηση. «Άλμα» 15,7% για την Allergan. Άνοδος για Harley Davidson και ManU. Σε χαμηλό 3 εβδομάδων ο χρυσός. Υποχώρησε το δολάριο.

Έκτη ανοδική συνεδρίαση για S&P και Nasdaq

Τα εταιρικά deals και τα καλά μακροοικονομικά στοιχεία οδήγησαν σε κέρδη τη Wall με το δείκτη S&P να σημειώνει άνοδο για έκτη διαδοχική συνεδρίαση. Ικανοποίησαν τα αποτελέσματα των Netflix και Harley Davidson.

Αναλυτικά η μετοχή της Allergan εκτοξεύτηκε 15,7% μετά την πρόταση εξαγοράς της από την Valeant έναντι 152,89 δολ. ανά μετοχή, ήτοι 45,7 δισ. δολάρια.

Ο τίτλος της Netflix ενισχύθηκε 6,7% καθώς η διοίκηση γνωστοποίησε ότι θα αυξήσει τις τιμές για τους νέους συνδρομητές της.

Παράλληλα η μετοχή της Harley Davidson κινήθηκε ανοδικά 6,4% καθώς ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα α' τριμήνου.

Αντίστοιχα ο τίτλος της Facebook ενισχύθηκε 2,8% μετά την αναβάθμιση της τιμής στόχου κατά 34% στα 87 δολάρια από την Credit Suisse.

Επιπλέον η μετοχή της Manchester United αντέδρασε ανοδικά 6% στην απόλυση του προπονητή της David Moyes, κατόπιν επιθυμίας των φιλάθλων.

Στον αντίποδα ο τίτλος της Xerox υποχώρησε 5,9% μετά την υποβάθμιση των προβλέψεων κερδοφορίας για το 2014.

Στη Wall, ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,40% στις 16.514,37 μονάδες, ο S&P έκλεισε με κέρδη 0,41% στις 1.879,55 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,97% στις 4.161,46 μονάδες.

Στο μέτωπο της οικονομίας ο δείκτης μεταποίησης στη περιφέρεια του Ρίτσμοντ επέστρεψε σε θετικό πρόσημο τον Απρίλιο καθώς ανήλθε στις 7 μονάδες από -7 τον προηγούμενο μήνα.

Επιπλέον οι μεταπωλήσεις κατοικιών μειώθηκαν 0,2% τον Μάρτιο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία της ένωσης κτηματομεσιτών NAR.

Σε διεθνές επίπεδο, παραμένει η ένταση στην Ουκρανία καθώς αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας της χώρας χτυπήθηκε πάνω από το Σλαβιάνσκ. Επιπλέον νεκρός βρέθηκε ουκρανός πολιτικός της περιοχής.

Στο χρηματιστήριο της Ρωσίας ο δείκτης RTS υποχώρησε 0,68% και ο δείκτης MICEX 0,61%. Στον αντίποδα το ουκρανικό χρηματιστήριο και συγκεκριμένα ο δείκτης PFTS κινήθηκε ανοδικά 1,7%.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 4,45 δολ. με άνοδο 0,5% και αντίστοιχα το δικαίωμα της Coca Cola HBC ενισχύθηκε 0,2% στα 25,59 δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,2% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3814. Επιπλέον το δολάριο κινήθηκε με ήπιες διακυμάνσεις σε σχέση με το ιαπωνικό νόμισμα στα 102,57 γεν.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ενισχύθηκε κατά 2 μονάδες βάσης στο 2,74%.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 2,5% στα 101,69 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα 0,5% στα 1.282 δολ./oz, ήτοι σε χαμηλό τριών εβδομάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v