Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ουκρανία: Επίθεση από φιλορώσους δέχθηκε ο Ρίμπακ

Oπτικό υλικό από τον τοπικό ιστότοπο gorlovka.ua δείχνει βίαιες σκηνές έξω από το δημαρχείο της Χολίβκα, μεταξύ του Ντόνετσκ και του Σλαβιάνσκ, και αρκετούς άνδρες να κακομεταχειρίζονται τον δημοτικό σύμβουλο Βολόντιμιρ Ρίμπακ

Ουκρανία: Επίθεση από φιλορώσους δέχθηκε ο Ρίμπακ

Ο Ουκρανός δημοτικός σύμβουλος, ο βασανισμός και η δολοφονία του οποίου αποτέλεσαν την αφορμή για την επανέναρξη της «αντιτρομοκρατικής» επιχείρησης κατά των αυτονομιστών στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, δέχθηκε επίθεση από εχθρικό, φιλορωσικό πλήθος προτού εξαφανιστεί, σύμφωνα με ένα βίντεο που κατέγραψε το συμβάν.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, το οπτικό υλικό από τον τοπικό ιστότοπο gorlovka.ua δείχνει βίαιες σκηνές έξω από το δημαρχείο της Χολίβκα, μεταξύ του Ντόνετσκ και του Σλαβιάνσκ, και αρκετούς άνδρες να κακομεταχειρίζονται τον δημοτικό σύμβουλο Βολόντιμιρ Ρίμπακ.

Ο Ρίμπακ προσπάθησε να κατεβάσει τη σημαίας της αυτονομιστικής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, ανέφερε ο ιστότοπος. «Πάνω από το πτώμα μου θα κατεβάσεις τη σημαία αυτή», φώναξε ένας άνδρας που φορά πολιτικά στον Ρίμπακ την ώρα που αυτός προσπάθησε να εισέλθει στο δημαρχείο.

Δύο αστυνόμοι με στολή εμφανίζονται στο βίντεο, αν και μόνο ένας εμφανίζεται να επεμβαίνει, χωρίς αποτέλεσμα. Μερικά λεπτά αργότερα, ο Ρίμπακ φαίνεται ικανός να απομακρυνθεί από το σημείο.

Ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι μάρτυρες είδαν τον πολιτικό να οδηγείται σε ένα αυτοκίνητο από μασκοφόρους άνδρες οι οποίοι φορούσαν στολές παραλλαγής αργότερα την ίδια ημέρα. Η σορός του βρέθηκε το Σάββατο κοντά στο Σλαβιάνσκ.

Ο πολιτικός και ένας ακόμη άνδρας, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστή, φαίνονται να έχουν βασανιστεί και να έχουν αφεθεί ζωντανοί σε ένα ποτάμι για να πνιγούν, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ, ο οποίος ανήκει στο ίδιο κόμμα με τον Ρίμπακ, το Μπατκίβτσινα, επικαλέστηκε τη δολοφονία του ως τον λόγο για την επανέναρξη της επιχείρησης του ουκρανικού στρατού εναντίον των αυτονομιστών που έχουν καταλάβει πόλεις και κυβερνητικά κτίρια στην ανατολική, ρωσόφωνη Ουκρανία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v