Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nowotny: Τον Ιούνιο η απόφαση ΕΚΤ για QE

Η αγορά κρατικών ομολόγων στην δευτερογενή αγορά δεν παραβιάζει το ευρωπαϊκό δίκαιο, ανέφερε ο Ewald Nowotny της ΕΚΤ. Δεν βλέπει ανάγκη για λήψη μέτρων ως τον Ιούνιο. Μικρός ο αντίκτυπος από μείωση επιτοκίων.

Nowotny: Τον Ιούνιο η απόφαση ΕΚΤ για QE

Ο αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ewald Nowotny δήλωσε την Τετάρτη πως δεν αποκλείει ένα πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης για την αγορά κρατικών ομολόγων, αλλά τόνισε πως δεν έχει έρθει ακόμα η ώρα για ένα τέτοιο βήμα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Nowotny ανέφερε στην αυστριακή Der Standard ότι η αγορά κρατικών ομολόγων στην δευτερογενή αγορά δεν παραβιάζει το ευρωπαϊκό δίκαιο. «Επί της αρχής, δεν θα το απέκλεια, αν και δεν έχει έρθει ακόμα η ώρα για αυτό» σημείωσε.

Ο ίδιος τόνισε πως η ΕΚΤ θα είναι σε θέση να αξιολογήσει αν υπάρχει κίνδυνος αποπληθωρισμού ή «lowflation» τον Ιούνιο. «Θα μπορούμε να το αξιολογήσουμε αυτό τον Ιούνιο, οπότε πιστεύω ότι μέχρι τότε δεν πρέπει να λάβουμε μέτρα» ανέφερε. «Για την ΕΚΤ, δεν υπάρχει ανάγκη άμεσης δράσης».

Σε ερώτηση για το αν έχει λογική μια μείωση του επιτοκίου, ο κ. Nowotny απάντησε: «Ο αντίκτυπος από μια μείωση του επιτοκίου δεν είναι πολύ μεγάλος. Αλλά μια μείωση του επιτοκίου θα αποτελούσε μέρος του πακέτου” πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v