Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκπλήξεις στα αποτελέσματα Facebook και Apple

Αλμα κερδών από την Apple το πρώτο τρίμηνο και κινήσεις για τόνωση της μετοχής. Για την Facebook ανακοινώθηκε η αποχώρηση του CFO David Ebersman. Θα αντικατασταθεί από τον David Wehner.

Εκπλήξεις στα αποτελέσματα Facebook και Apple

Η απροσδόκητη αύξηση των πωλήσεων iPhone βοήθησε την Apple ώστε να παρουσιάσει καλύτερα αποτελέσματα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για το πρώτο τρίμηνο του 20Α14. 

Παράλληλα με την ανακοίνωση της αύξησης των κερδών, η εταιρεία γνωστοποίησε ότι προσθέτει επιπλέον 30 δισ. δολάρια στο πρόγραμμα επιστροφής κεφαλαίου, αυξάνοντας το μέρισμα κατά 8 σεντς ανά μετοχή και οδηγώντας το σχέδιο επαναγοράς μετοχών στα 90 δισ. δολάρια ως το τέλος του 2015.

Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι προχωρά σε split επτά μετοχών προς μια τον προσεχή Ιούνιο με στόχο να προσελκύσει περισσότερους μικρούς επενδυτές.

Τα έσοδα της Αpple αυξήθηκαν κατά 5% στα 45,6 δισ. δολάρια και τα καθαρά κέρδη στα 10,2 δισ.

Facebook: Αύξηση κερδών

Στα 642 εκατ. δολάρια ανήλθαν τα καθαρά κέρδη της Facebook στο α' τρίμηνο ήτοι 25 σεντς ανά μετοχή έναντι κερδών 219 εκατ. (9 σεντς) το προηγούμενο τρίμηνο.

Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 2,5 δισ. δολάρια από 1,46 δισ. προηγουμένως ενώ τα προσαρμοσμένα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 34 σεντς ανά μετοχή.

Σημειώνεται ότι οι αναλυτές ανέμεναν καθαρά κέρδη στα 24 σεντς ανά μετοχή και έσοδα στα 2,36 δισ. δολάρια.

Επιπλέον ανακοινώθηκε η αποχώρηση του CFO David Ebersman, ο οποίος θα αντικατασταθεί από τον David Wehner.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v