Deal $14,2 δισ. για Merck και Bayer

Νέα συμφωνία στο φαρμακευτικό κλάδο. Η Merck πουλά το τμήμα καταναλωτικών προϊόντων στην Bayer. Στα 14,2 δισ. δολ. ανέρχεται το deal.

Deal $14,2 δισ. για Merck και Bayer

Την πώλησης του τμήματος καταναλωτικών προϊόντων στην Bayer έναντι 14,2 δισ. δολ. ανακοίνωσε η Merck. Μεταξύ των προϊόντων που αγοράζει η Bayer περιλαμβάνονται και τα δικαιόωματα για το Claritin και το Afrin.

Η Merck δήλωσε επίσης ότι προχωρά σε παγκόσμια συνεργασία με την Bayer για την ανάπτυξη καινοτόμων θεραπειών για τις καρδιοαγγειακές παθήσεις.

Η Merck δηλώνει επίσης ότι τα έσοδα από την πώληση μετά φόρων αναμένεται να αγγίξουν τα 9 δισ. δολ. Οι δύο επιχειρήσεις θα μοιραστούν ισότιμα το κόστος και τα κέρδη από αυτή τη συνεργασία και θα εφαρμόσουν κοινή στρατηγική εμπορική και αναπτυξιακή στρατηγική.

Ο πρόεδρος της γερμανικής φαρμακοβιομηχανίας, Marijn Dekkers δήλωσε πως πρόκειται για σημείο ορόσημο στην πορεία του ομίλου προς την «παγκόσμια ηγετική θέση» στον κλάδο των καταναλωτικών προϊόντων.

«Η πώληση του τμήματος καταναλωτικών προϊόντων είναι μέρος των προσπαθειών μας για εξασφαλίσουμε ότι τα στοιχεία του χαρτοφυλακίου μας ευθυγραμμίζονται με τη βασική στρατηγική μας, να δημιουργήσουμε μία επιχείρηση που ηγείται στον κλάδο και να δημιουργήσουμε αξία για τους μετόχους μας» δήλωσε και ο πρόεδρος της Merck Kenneth C. Frazier

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v