Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alibaba: Υπέβαλε αίτηση για IPO στις ΗΠΑ

Στην αίτησή της η Alibaba αναφέρει ότι θέλει να αντλήσει μόλις 1 δισ. δολάρια, ωστόσο τραπεζικές πηγές που γνωρίζουν την εταιρεία λένε πως θα μπορούσε να αντλήσει 15-25 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τους FT.

Alibaba: Υπέβαλε αίτηση για IPO στις ΗΠΑ

Την πολυαναμενόμενη αίτηση για αρχική δημόσια προσφορά στις ΗΠΑ υπέβαλε ο κινεζικός κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba, σε μια συμφωνία που θα μπορούσε να αποδειχθεί ένα από τα μεγαλύτερα IPOs στην ιστορία, με την αξία του ομίλου να ξεπερνά τα 150 δισ. δολάρια.

Όπως επισημαίνουν οι Financial Times, στην αίτησή της η Alibaba αναφέρει ότι θέλει να αντλήσει μόλις 1 δισ. δολάρια, ωστόσο τραπεζικές πηγές που γνωρίζουν την εταιρεία λένε πως θα μπορούσε να αντλήσει 15-25 δισ. δολάρια.

Η εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 1999 από έναν δάσκαλο αγγλικής, τον Jack Ma, ελέγχει σύμφωνα με τις εκτιμήσεις το 80% της αγοράς ηλεκτρονικού εμπορίου της Κίνας μέσω των site Tmall και Taobao, και είναι η μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου παγκοσμίως σε όρους όγκου πωλήσεων.

Πέρυσι πούλησε αγαθά αξίας σχεδόν 250 δισ. δολαρίων μέσα από 11,3 δισ. παραγγελίες, περισσότερες απ' ότι η Amazon και η eBay μαζί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v