Τριπλασιασμός κερδών για την Deutsche Telekom

Άλμα κερδοφορίας ανακοίνωσε ο γερμανικός όμιλος τηλεπικοινωνιών. Σημαντική η επιρροή της πώλησης της Scout24. Τα λειτουργικά κέρδη αντιθέτως μειώθηκαν. Οι τολμηρές επενδύσεις στις ΗΠΑ.

Τριπλασιασμός κερδών για την Deutsche Telekom

Η Deutsche Telekom ανακοίνωσε εκτίναξη κερδοφορίας για το πρώτο τρίμηνο του έτους, κυρίως λόγω της πώλησης του Scout24. Αντιθέτως είναι σαφές ότι οι επενδυτικές προσπάθειες του γερμανικού ομίλου στην αμερικανική αγορά, επηρεάζουν σημαντικά τα αποτελέσματα τριμήνου.

Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη της Deutsche Telekom ενισχύθηκαν στα 1,8 δισ. ευρώ, έναντι 564 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα του 2013.Τα λειτουργικά της κέρδη όμως, μειώθηκαν κατά 3,9% στα 4,1 δισ. ευρώ, κυρίως λόγω της αύξησης των επενδύσεων για την ανάπτυξη της καταναλωτικής βάσης στις ΗΠΑ. Εάν αφαιρεθούν τα έσοδα από την πώληση της Scout24, τότε τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν κατά 24%.

Τα έσοδα του ομίλου αυξήθηκαν κατά 8% στα 14,9 δισ. ευρώ κυρίως λόγω της ενίσχυσης των πωλήσεων λόγω της σημαντικής αύξησης των πελατών στις ΗΠΑ. "Η απόφαση για τολμηρή τοποθέτηση στην αμερικανική αγορά ήταν η σωστή" υποστήριξε ο διευθύνων σύμβουλος του γερμανικού ομίλου τηλεπικοινωνιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v