Δύο συλλήψεις για insider trading στην Αυστραλία

Οι αρχές της Αυστραλίας συνέλαβαν δύο άτομα για insider trading κυρίως σε παράγωγα της αγοράς συναλλάγματος. Ένας εξ αυτών ήταν αξιωματούχος της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας. Κατασχέθηκαν 7 εκατ. δολ.

Δύο συλλήψεις για insider trading στην Αυστραλία

Οι αρχές της Αυστραλίας προχώρησαν στη σύλληψη ενός τραπεζικού υπαλλήλου και ενός αξιωματούχου της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας της χώρας με την κατηγορία του insider trading. Ο 26χρονος υπάλληλος της National Australia Bank και ο 24χρονος αξιωματούχους της Αρχής Στατιστικών Υπηρεσιών της χώρας γνωρίστηκαν στο πανεπιστήμιο και βάσει του κατηγορητηρίου συνεργάζονται εδώ και ένα χρόνο, αποκομίζοντας σημαντικά κέρδη από παράγωγα της αγοράς συναλλάγματος.

«Πρακτικά χρησιμοποίησαν απόρρητα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας για να προβλέψουν τις διακυμάνσεις του δολαρίου Αυστραλίας’ εξήγησε ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Αυστραλίας.

«Η έρευνα ήταν  περίπλοκη» δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας συμπληρώνοντας πως έγινε σε συνεργασία με την επιτροπή κεφαλαιαγοράς της χώρας.

Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στον τραπεζικό υπάλληλο είναι insider trading, δωροδοκία αξιωματούχου του δημοσίου και ξέπλυμα χρήματος.  Ο αξιωματούχος της στατιστικής αρχής κατηγορείται για insider trading, δωροδοκία, χρήση απόρρητων στοιχείων και κατάχρηση δημόσιου αξιώματος. Οι αρχές κατάσχεσαν επίσης ένα ακίνητο, ένα αυτοκίνητο και κεφάλαια αξίας 7 εκατ. δολ.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v