Το επικαιροποιημένο μνημόνιο παρέλαβε η Κύπρος

Tην Παρασκευή θα γίνει η τελική διαπραγμάτευση σε ανώτατο τεχνοκρατικό και πολιτικό επίπεδο για να επικαιροποιηθεί το μνημόνιο.

Το επικαιροποιημένο μνημόνιο παρέλαβε η Κύπρος

Υπουργείο οικονομικών και κεντρική τράπεζα παρέλαβαν σήμερα το προσχέδιο του επικαιροποιημένου μνημονίου, με την προσδοκία ότι δεν θα υπάρχουν προϋποθέσεις (prior actions) για την καταβολή της επόμενης δόσης.

Ως γνωστό την Παρασκευή θα γίνει η τελική διαπραγμάτευση σε ανώτατο τεχνοκρατικό και πολιτικό επίπεδο για να επικαιροποιηθεί το μνημόνιο.

Στις προηγούμενες διαπραγματεύσεις η τρόικα έθεσε προϋποθέσεις για τη λήψη της επόμενης δόσης (π.χ. την ψήφιση του νόμου για ιδιωτικοποιήσεις) και η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι αυτή τη φορά οι πιστωτές δεν θα χρειαστούν τέτοιες πρόνοιες στο μνημόνιο, καθώς η Κύπρος εφαρμόζει πιστά το πρόγραμμα.

Οπως μεταδίδει το Stockwatch, όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες έλαβαν το μέρος του επικαιροποιημένου μνημονίου που τους αφορά ενώ το σημείο του επικαιροποιημένου μνημονίου που σχετίζονται με τον χρηματοπιστωτικό τομέα δόθηκε στην κεντρική τράπεζα.

Το επικαιροποιημένο μνημόνιο επεξεργάζονται λειτουργοί των αρμόδιων τμημάτων και υπηρεσιών που εμπλέκονται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v