Γιούνκερ: Υπερβολικά ισχυρό το ευρώ

Ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου ανέφερε ότι δεν μπορεί να διαφωνήσει με όσους υποστηρίζουν ότι η ισοτιμία του ευρώ είναι υπερβολικά ισχυρή.

Γιούνκερ: Υπερβολικά ισχυρό το ευρώ

Ο κεντροδεξιός υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζ.Κ. Γιούνκερ, ανέφερε την Τετάρτη ότι δεν θα διστάσει να προτείνει κατευθυντήριες γραμμές για την συναλλαγματική ισοτιμία του κοινού νομίσματος, εφόσον ενισχυθεί ακόμα περισσότερο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου ανέφερε ότι δεν μπορεί να διαφωνήσει με όσους υποστηρίζουν ότι η ισοτιμία του ευρώ είναι υπερβολικά ισχυρή.

"Eίναι υπερβολικά ισχυρή η ισοτιμία του ευρώ; Ναι" απάντησε ο κ. Γιούνκερ. "Δεν θα έλεγα ότι όσοι υποστηρίζουν πως το ευρώ είναι πολύ ισχυρό κάνουν λάθος" σημείωσε. "Θα σας ανέφερε το απλό γεγονός ότι η ίδια συναλλαγματική ισοτιμία εφαρμόζεται σε όλες της οικονομίες στην ευρωζώνη" πρόσθεσε.

"Αν ήμουν πρόεδρος της Κομισιόν και αν το ισχυρό ευρώ γινόταν ακόμα πιο ισχυρό, δεν θα δίσταζα να προτείνω κατευθυντήριες γραμμές για την συναλλαγματική ισοτιμία στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης" υπογράμμισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v