Ελλειψη σε ασπράδια αβγού παρατηρείται στην αμερικανική βιομηχανία τροφίμων και η εκτίναξη στις τιμές για το κολλώδες συστατικό προκαλεί μεγάλη αναταραχή στις επιχειρήσεις χονδρικής, λιανικής και εμπορίας.
Η εύθραυστη αλυσίδα προσφοράς των αυγών έχει υποστεί μεγάλο ταρακούνημα το τελευταίο διάστημα, εξαιτίας της έντονης στροφής που κάνουν τα εστιατόρια υπέρ της χρήσης ασπραδιού από το αυγό, που δεν ανεβάζει την χοληστερίνη και έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές προϊόν για τους καταναλωτές.
Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, το κόστος του τυποποιημένου ρευστού ασπραδιού (κυκλοφορεί και σε ξηρή μορφή) έχει ξεπεράσει την αξία του κρόκου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας, οι τιμές χονδρικής για τα επεξεργασμένα αυγά έχει εκτιναχθεί 56%. Ο μέσος Αμερικανός αναλώνει περίπου 250 αυγά τον χρόνο.
Οι αλυσίδες εστίασης όπως οι McDonald's, Dunkin' Donuts, 7-Eleven, Jack in the Box, έχουν μπει δυναμικά στην αγορά, προσφέροντας ποικίλα προϊόντα όπου χρησιμοποιείται το ασπράδι.
Η τιμή του μη παστεριωμένου ρευστού ασπραδιού αυγού έχει εκτιναχθεί την τελευταία χρονιά 80% στην χρηματιστηριακή αγορά και έχει ξεπεράσει το 1 δολ. ανά λίβρα.