Pfizer: Απέσυρε την προσφορά $118 δισ για την AstraZeneca

Την περασμένη εβδομάδα η Pfizer κατέθεσε μια τελική προσφορά ύψους $118 δισ. ή $92,48 ανά μετοχή, υψηλότερη από την αρχική πρόταση των $53,50 ανά μετοχή αλλά χαμηλότερα από τα $58,85 που ζητούσε η AstraZeneca.

Pfizer: Απέσυρε την προσφορά $118 δισ για την AstraZeneca

H Pfizer ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως αποσύρει την προσφορά για την εξαγορά της AstraZeneca έναντι $118 δισ., βάζοντας τέλος σε ένα σίριαλ ενός μηνός για την συγχώνευση των δύο φαρμακευτικών κολοσσών.

«Μετά την απόρριψη της πρότασης από το συμβούλιο της AstraZeneca, η Pfizer ανακοινώνει πως δεν σκοπεύει να κάνει κάποια προσφορά για την AstraZeneca» σημειώνεται στην ανακοίνωση της εταιρείας. 

«Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η τελική πρόταση ήταν ισχυρή και αντίστοιχη της αξίας της AstraZeneca με βάση τις πληροφορίες που είχαμε» ανέφερε ο πρόεδρος και CEO της Pfizer, Ian Read.

Σημειώνεται πως την περασμένη εβδομάδα η Pfizer κατέθεσε μια τελική προσφορά ύψους $118 δισ. ή $92,48 ανά μετοχή, υψηλότερη από την αρχική πρόταση των $53,50 ανά μετοχή αλλά χαμηλότερα από τα $58,85 που ζητούσε η AstraZeneca.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v