ΣΕΒ: Νέος πρόεδρος ο Θ. Φέσσας

H πλειονότητα των σύγχρονων επιχειρήσεων που εκπροσωπεί ο ΣΕΒ είναι αυτές «που άντεξαν στην κρίση, γιατί είχαν ικανή ηγεσία, αποτελεσματική διοίκηση, ξεκάθαρη στρατηγική, στοχοθεσία, δήλωσε ο νέος επικεφαλής του Θ, Φέσσας. Οι στόχοι του Συνδέσμου.

ΣΕΒ: Νέος πρόεδρος ο Θ. Φέσσας

Νέος πρόεδρος του ΣΕΒ για τη διετία 2014-2016 εξελέγη ο κ. Θεόδωρος Φέσσας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΕΒ.

Τα μέλη του ΣΕΒ στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση που συνεκλήθη σήμερα, Τετάρτη 28.5.2014, απεδέχθησαν την εισήγηση της επιτροπής αξιολόγησης υποψηφιοτήτων του απερχόμενου Δ.Σ. και εξέλεξαν για την ηγεσία του Συνδέσμου τον κ. Θεόδωρο Φέσσα και ανακήρυξαν τον κ. Δημήτρη Δασκαλόπουλο Επίτιμο Πρόεδρο.

Στη σημερινή Γενική Συνέλευση εξελέγησαν επίσης νέο Διοικητικό Συμβούλιο καθώς και νέο Γενικό Συμβούλιο, με κυρίαρχο στοιχείο την ανανέωση και συσπείρωση του ΣΕΒ μέσα από την παρουσία δημιουργικών προσώπων, νέων και παλαιών, που εκπροσωπούν τις πιο ισχυρές οργανωμένες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα από τη βιομηχανία και τις υπηρεσίες στη χώρα μας.

Αναλυτικά το νέο ΔΣ του ΣΕΒ:

1

ΦΕΣΣΑΣ

Θεόδωρος

Πρόεδρος

QUEST ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

2

ΚΥΡΙΑΖΗΣ

Χάρης

Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος

ΣΕΒ

3

ΓΙΩΤΗΣ

Γιάννης

Αντιπρόεδρος

ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε.

4

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

Σπύρος

Αντιπρόεδρος

CHIPITA S.A.

5

ΚΑΛΛΙΤΣΑΝΤΣΗΣ

Αναστάσιος

Αντιπρόεδρος

ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε.

6

ΚΑΡΑΜΟΥΖΗΣ

Νίκος

Αντιπρόεδρος

GENIKI BANK

7

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ

Ευάγγελος

Αντιπρόεδρος

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.

8

ΠΑΠΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ

Δημήτρης

Αντιπρόεδρος

ΤΙΤΑΝ Α.Ε.

9

ΒΙΔΑΛΗΣ

Ευθύμιος

Γενικός Γραμματέας

ΡΕΗΚΑΠ Α.Ε.

10

ΜΑΚΡΙΔΗΣ

Αλέξανδρος

Ταμίας

ΧΡΥΣΑΦΙΔΗΣ Α.Ε.

11

ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ

Ευτύχιος

Μέλος

ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ

12

ΚΟΚΚΑΛΗΣ

Κωνσταντίνος

Μέλος

INTRACOM HOLDINGS

13

ΚΟΜΝΗΝΟΣ

Χρήστος

Μέλος

ΧΑΛΚΟΡ

14

ΚΟΥΝΕΝΑΚΗ-ΕΦΡΑΙΜΟΓΛΟΥ

Σοφία

Μέλος

ΒΙΒΛΙΟΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ

15

ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Πάνος

Μέλος

STAR ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ

16

ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Γιάννης

Μέλος

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

17

ΚΩΤΣΑΛΟΣ

Γιώργος

Μέλος

INTERAMERICAN

18

ΜΑΡΑΓΚΟΣ

Κωνσταντίνος

Μέλος

Ε. ΣΚΑΖΙΚΗΣ - Λ. ΜΑΡΑΓΚΟΣ Α.Ε.

19

ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Πάνος

Μέλος

ΦΑΜΑΡ Α.Β.Ε.

20

ΦΟΥΡΛΗΣ

Βασίλης

Μέλος

HOUSEMARKET A.E. IKΕΑ

Κάνοντας τον απολογισμό των πεπραγμένων ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, Χάρης Κυριαζής, αναφέρθηκε στον πολλαπλασιασμό της δραστηριότητας του ΣΕΒ, την τελευταία διετία, που είχε ως αποτέλεσμα την παραγωγή λεπτομερών προτάσεων και τις εις βάθος δημόσιες συζητήσεις και τοποθετήσεις σε ολόκληρο το εύρος των θεματικών προτεραιοτήτων. Ειδικότερα, η δραστηριότητα αυτή κινητοποίησε -όπως ανέφερε ο κ. Κυριαζής- 364 επιχειρήσεις που συμμετείχαν σε μία ή σε περισσότερες εργασίες ανάλυσης προβλημάτων και διαμόρφωσης θέσεων, ενώ 2.160 επιχειρήσεις συμμετείχαν σε έρευνες που διεξήχθησαν την ίδια περίοδο.

Φέσσας: Μέσα στον ΣΕΒ και μέσω του ΣΕΒ οι επιχειρήσεις μπορούν να πετύχουν περισσότερα

Μιλώντας στα μέλη ο υποψήφιος πρόεδρος Θεόδωρος Φέσσας επεσήμανε ότι η διοίκηση του ΣΕΒ παραμένει ο θεματοφύλακας των αρχών και των διαχρονικών αξιών του Συνδέσμου, υπογραμμίζοντας ότι μέσα στον ΣΕΒ και μέσω του ΣΕΒ οι επιχειρήσεις μπορούν να πετύχουν περισσότερα.

«Είμαστε εδώ για να προωθήσουμε την ιδιωτική οικονομία, να αντιμετωπίσουμε τα κρίσιμα προβλήματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις και να παρέχουμε χρήσιμες υπηρεσίες στα μέλη μας». Ο κ. Φέσσας τόνισε ότι ο ΣΕΒ θέλει να συνεισφέρει στη σύνθεση, συνεργασία και επίτευξη πρακτικών και μετρήσιμων αποτελεσμάτων και να αποτελέσει καταλύτη για τη διευκόλυνση των αναγκαίων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων προς όφελος της επιχειρηματικότητας και της κοινωνίας. Σημείωσε «αντί να περιγράφουμε προβλήματα, ας υλοποιούμε λύσεις» και εξέφρασε τη διάθεση και βούληση «να συντονίσουμε τις επιχειρηματικές δυνάμεις εκείνες που θέλουν και μπορούν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση κρίσιμων κοινωνικών προβλημάτων και στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής».

Στέλνοντας μήνυμα προς τις επιχειρήσεις, επεσήμανε ότι οι μοναχικές πορείες δεν οδηγούν πουθενά. Η νοοτροπία «ο καθένας για το μαγαζάκι του» είναι ξεπερασμένη και καταδικασμένη στην αποτυχία. Η σημερινή πραγματικότητα, υπογράμμισε, επιβάλλει συνεργασίες και συγχωνεύσεις, ενοποιήσεις, δικτυώσεις, επενδύσεις μεγαλύτερης κλίμακας και εξωστρέφεια». Κλείνοντας την παρέμβασή του στα μέλη ο κ. Φέσσας τόνισε ότι η πλειονότητα των σύγχρονων επιχειρήσεων που εκπροσωπεί ο ΣΕΒ είναι αυτές «που άντεξαν στην κρίση, γιατί είχαν ικανή ηγεσία, αποτελεσματική διοίκηση, ξεκάθαρη στρατηγική και στοχοθεσία. Το παράδειγμά τους μπορεί να εμπνεύσει και την κοινωνία και τη δημόσια διοίκηση.

Συνεργαζόμενοι με την πολιτεία, στηρίζοντας την κοινωνία με τη δράση και το έργο μας, σε συνεννόηση με τους εργαζόμενους, και με ειλικρινή και ουσιαστικό κοινωνικό διάλογο, μπορούμε να κτίσουμε μια Ελλάδα δημιουργική, μια χώρα ανάπτυξης και ευκαιριών για όλους».

Δασκαλόπουλος: Δεν είμαστε έμποροι φρούδων ελπίδων

Στην ομιλία του, ο κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος στάθηκε στο γεγονός πως τα οκτώ χρόνια που ήταν στην προεδρία του ΣΕΒ υπήρξαν σημαδιακά.

Συγκεκριμένα τόνισε: «Η κρίση του 2008 βρήκε απαράσκευο το πολιτικό μας σύστημα, ανέτοιμο το κράτος, ανοχύρωτη την κοινωνία μας. Η επιχειρηματική κοινότητα δοκιμάστηκε σκληρά, όπως δοκιμάστηκε -κατά τρόπο ακόμα πιο οδυνηρό- η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών. Η Ελλάδα του 2014 είναι μια χώρα που έπιασε πάτο και αγωνίζεται να ανορθωθεί, ένας λαός που έπαθε πολλά και δυσκολεύεται πλέον να πιστέψει στον ίδιο του τον εαυτό, ένα κράτος το οποίο ακόμη δεν έχει απαλλαγεί από τους αναχρονισμούς και τις παθογένειες που το έφεραν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Εμείς, ως άνθρωποι της παραγωγικής δουλειάς και της αγοράς, δεν είμαστε έμποροι φρούδων ελπίδων ούτε έχουμε την πολυτέλεια ψευδαισθήσεων. Ξέρουμε ότι ο δρόμος προς την πραγματική ανάκαμψη παραμένει μακρύς και ανηφορικός.

Έχουμε γνώση των μεγάλων αλλαγών που πρέπει ακόμα να γίνουν για να έρθει η ανάπτυξη, έχουμε συνείδηση των κοινωνικών πληγών που παραμένουν -και θα παραμείνουν για πολύ καιρό ακόμη- ανοιχτές. Ρόλος και ευθύνη μας είναι να αποτελέσουμε με τις θέσεις μας και τη δουλειά μας έναν πόλο σταθερής προοπτικής σε μια εποχή πολιτικής ρευστότητας και οικονομικής αβεβαιότητας».

Εκτίμησε ακόμα: «Το εκλογικό αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής αποτύπωσε ταυτόχρονα τη λαϊκή δυσφορία και την ανάγκη του λαού για ελπίδα. Ανέδειξε μια τάση απόρριψης του υφιστάμενου πολιτικού κατεστημένου. Η λαϊκή ετυμηγορία απονομιμοποίησε τις πολιτικές της ύφεσης και προέβαλε το αίτημα μιας ριζοσπαστικής αλλαγής που να προσφέρει πάντως λύσεις και προοπτική. Κατέδειξε πάνω απ' όλα ότι οι πολίτες δεν είναι διατεθειμένοι να ανεχθούν κι άλλη λιτότητα - χρειάζονται όμως μια συγκροτημένη εναλλακτική πρόταση για να πιστέψουν και να κινητοποιηθούν. Η προειδοποίηση ήταν σαφής. Το μήνυμα δεν μπορεί να αγνοηθεί από κανέναν».

Σημείωσε ότι σε πανευρωπαϊκό επίπεδο οι εκλογές ανέδειξαν το διευρυνόμενο χάσμα ανάμεσα στους λαούς και το γραφειοκρατικό, ελιτίστικο κατασκεύασμα των Βρυξελλών.

Ο κ. Δασκαλόπουλος αναρωτήθηκε «εάν ήρθε η ώρα να ενθαρρύνουμε, να εγκαινιάσουμε μια διαδικασία επιλογής προέδρου και διοικητικού συμβουλίου όχι κεκλεισμένων των θυρών, αλλά με ανοιχτές τις πόρτες. Και με περισσότερες υποψηφιότητες. Κάτι τέτοιο αφενός θα αποτελούσε κίνητρο διευρυμένης συμμετοχής, αφετέρου θα έδινε την ευκαιρία ενός ζωντανού διαλόγου για το παρόν και το μέλλον του Συνδέσμου μας. Ο πρόεδρος θα εκλεγόταν πια όχι από μια συμφωνία κυρίων, αλλά μέσα από μια αντιπαράθεση προγραμμάτων. Νομίζω πως όλοι είμαστε αρκετά ώριμοι και υπεύθυνοι για να αντέξουμε λίγη ή και πολύ περισσότερη... δημοκρατία - με όλες τις αναπόφευκτες παραφωνίες της.

Φοβούμαι, άλλωστε, ότι οι καιροί προχωρούν πιο γρήγορα από τον ΣΕΒ. Κι αυτό με ανησυχεί. Καλούμαστε να γίνουμε ακόμα πιο ανοιχτοί, πιο συλλογικοί, πιο σύγχρονοι. Να πετύχουμε μαζικότερη συμμετοχή και δυναμικότερη παρουσία».

 

* Το νέο Δ.Σ. και το Γενικό Συμβούλιο του ΣΕΒ δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v