Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Shirai (BoJ): H νομισματική χαλάρωση θα κρατήσει χρόνια

Είναι εξαιρετικά πιθανό ο στόχος για τον πληθωρισμό να φτάσει το 2% το δημοσιονομικό έτος που λήγει τον Μάρτιο του 2017 σημείωσε Sayuri Shirai σε συνέντευξη τύπου στην Ιαπωνία.

Shirai (BoJ): H νομισματική χαλάρωση θα κρατήσει χρόνια

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας πιθανότατα δεν θα επιτύχει τον στόχο για τον πληθωρισμό πριν το 2017 και θα πρέπει να συνεχίσει με μέτρα χαλάρωσης για μερικά χρόνια ακόμα, ανέφερε η αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας Sayuri Shirai.

Είναι εξαιρετικά πιθανό ο στόχος για τον πληθωρισμό να φτάσει το 2% το δημοσιονομικό έτος που λήγει τον Μάρτιο του 2017 σημείωσε η κ. Shirai σε συνέντευξη τύπου στην Ιαπωνία.

Oι προβλέψεις της κ. Shirai έρχονται σε σύγκρουση με αυτές του διοικητή της τράπεζας Haruhiko Kuroda και άλλων αξιωματούχων.

Όπως μεταδίδει το Marketwatch, η ίδια εξέφρασε ανησυχίες πως η αύξηση του πληθωρισμού κοντά στο στόχο του 2% σε σύντομο χρονικό διάστημα μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις αν οι εταιρείες και τα νοικοκυριά δεν είναι προετοιμασμένα για αυτό.

«Θα χρειαστεί πολύ περισσότερο καιρό για τους Ιάπωνες να συνηθίσουν ένα ήπιο πληθωρισμό» σημείωσε η κ. Shirai. «Δεν πρέπει να πιεστούμε πολύ, αν κάτι τέτοιο αυξήσει υπερβολικά το βάρος για τις εταιρείες» πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο