Icahn και Mickelson στο μικροσκόπιο FBI και SEC

Οι ομοσπονδιακές αρχές εξετάζουν εάν ο διάσημος γκόλφερ Mickelson και ο παίκτης του Λας Βέγκας Walters προχώρησαν σε παράνομο trading μετά από εμπιστευτικές πληροφορίες που τους έδωσε ο Icahn αναφορικά με τις επενδύσεις του σε δημόσιες επιχειρήσεις.

Icahn και Mickelson στο μικροσκόπιο FBI και SEC

Το FBI και η SEC ερευνούν υπόθεση πιθανού insider trading στο οποίο εμπλέκονται ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Carl Icahn (φωτο), ο γκόλφερ Phil Mickelson και ο παίκτης του Λας Βέγκας William Walters.

Όπως δήλωσε στο Reuters πηγή που γνωρίζει το θέμα, οι ομοσπονδιακές αρχές εξετάζουν εάν οι Mickelson και Walters προχώρησαν σε παράνομο trading μετά από εμπιστευτικές πληροφορίες που τους έδωσε ο Icahn αναφορικά με τις επενδύσεις του σε δημόσιες επιχειρήσεις.

Ο Icahn, θρυλικός ακτιβιστής επενδυτής, δήλωσε στο Reuters ότι δεν γνωρίζει για κάποια έρευνα και σημείωσε πως η εταιρεία του πάντα τηρεί τους νόμους. Παραδέχθηκε την επαγγελματική του σχέση με τον Walters, σημείωσε όμως πως δεν γνωρίζει προσωπικά τον Mickelson.

Οι Walters και Mickelson παίζουν μαζί γκολφ, ανέφερε η πηγή που γνωρίζει για την έρευνα.

Ο Mickelson ανέφερε σε ανακοίνωσή του: «Δεν έχω κάνει απολύτως τίποτα λάθος. Έχω συνεργαστεί με την κυβέρνηση σε αυτήν την έρευνα και θα συνεχίσω να το κάνω».

«Μακάρι να μπορούσαν να συζητήσω πλήρως για το θέμα, όμως υπό τις παρούσες συνθήκες δεν είναι δυνατό», τόνισε στην ανακοίνωση, η οποία εκδόθηκε από τον manager του.

Η Wall Street Journal επικαλέστηκε τον νομικό εκπρόσωπο του Mickelson, που ανέφερε ότι ο θρύλος του γκολφ δεν αποτελεί στόχο στην ομοσπονδιακή έρευνα.

Ο Walters δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό, ενώ και οι εκπρόσωποι του FBI και της SEC αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Σύμφωνα, πάντως, με την ίδια πηγή, κανένας από τους τρεις δεν κατηγορείται για παρανομία.

Η έρευνα ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια, όπως ανέφερε η πηγή, και είναι η τελευταία μιας σειράς ερευνών που πραγματοποιούνται από τις αμερικανικές αρχές εδώ και πολλά χρόνια για υποθέσεις insider trading.

Η έρευνα επικεντρώνεται σε ύποπτα trades στην Clorox Co από τον Walters και τον Mickelson καθώς ο Icahn προσπαθούσε να εξασφαλίσει πρόσβαση στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας καταναλωτικών προϊόντων το 2011, ανέφεραν οι New York Times, επικαλούμενοι ανθρώπους που έχουν ενημερωθεί για την έρευνα.

Ο Icahn συγκέντρωσε ένα ποσοστό 9,1% της Clorox τον Φεβρουάριο του 2011. Τον Ιούλιο έκανε προσφορά στην εταιρεία, που την αποτιμούσε σε περισσότερα από 10 δις. δολάρια, με αποτέλεσμα να εκτιναχθεί η τιμή της μετοχής της εταιρείας.

Οι ερευνητές εξετάζουν επίσης trades που έκαναν οι Mickelson και Walters που σχετίζονται με την Dean Foods, ανέφερε η WSJ. Οι NYTimes σημείωναν πως για αυτήν την συγκεκριμένη υπόθεση, οι ερευνητές εξετάζουν trades που έγιναν γύρω στο 2012, λίγο πριν ανακοινώσει η εταιρεία τα τριμηνιαία αποτελέσματά της. Τα trades αυτά φαίνεται να μην σχετίζονται με τον Icahn, διευκρίνισε η εφημερίδα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v