Gurria: Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να ξοδεύουμε

Για να μπορέσει η παγκόσμια οικονομία να υλοποιήσει τον στόχο του G20 για δημιουργία 2% επιπλέον ανάπτυξη του ΑΕΠ μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, δεν θα μπορεί πλέον να βασίζεται σε νομισματικά ή σε δημοσιονομικά μέτρα, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ.

Gurria: Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να ξοδεύουμε

Δεν είναι πλέον δυνατόν οι ανεπτυγμένες οικονομίες να ξοδεύουν λεφτά για να ξεπεράσουν τις δυσκολίες τους, δήλωσε στο CNBC ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ, Angel Gurria.

Για να μπορέσει η παγκόσμια οικονομία να υλοποιήσει τον στόχο του G20 για δημιουργία 2% επιπλέον ανάπτυξη του ΑΕΠ μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, δεν θα μπορεί πλέον να βασίζεται σε νομισματικά ή σε δημοσιονομικά μέτρα, τόνισε.

«Για να πετύχεις τον στόχο για 2% επιπλέον ανάπτυξη πρέπει να πας διαρθρωτικά - έχουμε χρησιμοποιήσει όλο το περιθώριο της νομισματικής πολιτικής που διαθέτουμε, ή σχεδόν διαθέτουμε, και έχουμε χρησιμοποιήσει όλο το περιθώριο δημοσιονομικής πολιτικής που διαθέτουμε», πρόσθεσε.

Ο ίδιος τόνισε πως απαιτείται πιο διαρθρωτική προσέγγιση προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα δύσκολα ζητήματα, όπως αυτά της παιδείας, της καινοτομίας, του ανταγωνισμού και της ευελιξίας στις αγορές εργασίας και προϊόντων.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v