Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Dufry: Εξαγοράζει τη Nuance έναντι 1,7 δισ. δολαρίων

Η ελβετική εταιρεία Nuance διαχειρίζεται περίπου 360 καταστήματα, ενώ οι πωλήσεις της πέρυσι διαμορφώθηκαν σε 2,1 δισ. ελβετικά φράγκα.

Dufry: Εξαγοράζει τη Nuance έναντι 1,7 δισ. δολαρίων
Η ελβετική εταιρεία διαχείρισης καταστημάτων αφορολογήτων ειδών Dufry συμφώνησε να εξαγοράσει την Nuance Group έναντι 1,72 δισ. δολαρίων (1,55 δισ. ελβετικών φράγκων), στο πλαίσιο των ενεργειών της για εξασφάλιση της ανάπτυξής της στην περιοχή της Μεσογείου, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Οι μετοχές της Dufry, η οποία έχει εξαγοράσει και τα ΚΑΕ, έκαναν ράλι έως και 6,8% στη Ζυρίχη, που είναι και η μεγαλύτερη άνοδος που έχει σημειώσει η μετοχή από τον Απρίλιο του 2012.

Η επίσης ελβετική ανταγωνίστρια εταιρεία Nuance διαχειρίζεται περίπου 360 καταστήματα, ενώ οι πωλήσεις της πέρυσι διαμορφώθηκαν σε 2,1 δισ. ελβετικά φράγκα.

Η εξαγορά, σύμφωνα με την Dufry, θα χρηματοδοτήσει μέσω ΑΜΚ ύψους 1,11 δισ. φράγκων και το υπόλοιπο με έκδοση νέων ομολόγων.

Η εξαγορά της Nuance από την Dufry δημιουργεί ένα νέο δυναμικό μέγεθος στον κλάδο του ταξιδιωτικού εμπορίου καθώς συνενώνονται η δεύτερη με την έβδομη μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου και αποκτούν το 20,16% από το μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς που κατέχουν οι δέκα κορυφαίοι παίκτες του κλάδου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v