Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fed: Η αμερικάνικη οικονομία ενισχύθηκε τον Μάιο

Με ήπιο ως μέτριο ρυθμό αναπτύχθηκε τον Μάιο η αμερικάνικη οικονομία, σύμφωνα με την Βeige Book της Fed. H μεταποιητική δραστηριότητα επεκτάθηκε σε όλες τις περιφέρειας. Βελτίωση σημείωση οι αγορά εργασίας. Συγκρατημένες οι μεταβολές στον πληθωρισμό.

Fed: Η αμερικάνικη οικονομία ενισχύθηκε τον Μάιο

Η ανάπτυξη της οικονομίας ενισχύθηκε στις ΗΠΑ τον Μάιο, με σημαντική ανάκαμψη της μεταποίησης και άνοδο των καταναλωτικών δαπανών, ανέφερε την Τετάρτη η Fed. 

Η Beige Book της Fed διαπιστώνει ήπιο με μέτριο ρυθμό ανάπτυξης και στις δώδεκα περιφέρειες της κεντρικής τράπεζας, μια θετική εξέλιξη σε σχέση με την έκθεση του Απριλίου που κατέγραφε επιβράδυνση σε ορισμένες περιοχές της χώρας. 

«Οι καταναλωτικές δαπάνες σημείωσαν άνοδο σε όλες τις περιφέρειες» σημειώνεται στην έκθεση. «Η μεταποιητική δραστηριότητα επεκτάθηκε σε όλη τη χώρα» επισημαίνεται. 

Βελτίωση σημείωσε και η αγορά εργασίας, με την περιφέρεια του Κάνσας να αναφέρει ότι οι επιχειρήσεις πρέπει πλέον να ανταγωνιστούν με τους εργαζομένους, τις περιφέρειες του Κλίβελαντ και του Σικάγο να σημειώνουν αύξηση στην ζήτηση για εργάτες προσωρινής απασχόλησης και της Ατλάντα να καταγράφει άνοδο στον αριθμό των εργαζομένων που μετακινήθηκαν σε θέσεις μόνιμης απασχόλησης. 

Την ίδια ώρα μικρές ήταν οι μεταβολές στον πληθωρισμό, με την πλειοψηφία των περιφερειών να αναφέρουν ότι οι τιμές των αγαθών σημείωσαν οριακές διακυμάνσεις. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v