Βρετανικό στοίχημα-μαμούθ για «όχι» των Σκοτσέζων

Σύμφωνα με την William Hill, πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά στοιχήματα στην Ιστορία. Τι πιθανότητες δίνει για αρνητικό αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα του Σεπτεμβρίου.

Βρετανικό στοίχημα-μαμούθ για «όχι» των Σκοτσέζων

Ένας Βρετανός τζογαδόρος έβαλε ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά στοιχήματα στην ιστορία, στοιχηματίζοντας 400.000 στερλίνες (670.117 δολάρια) ότι οι Σκοτσέζοι θα απορρίψουν την ανεξαρτητοποίηση της χώρας από το Ηνωμένο Βασίλειο στο δημοψήφισμα του Σεπτεμβρίου.

Όπως μεταδίδει το Reuters, σύμφωνα με την William Hill, ο μεσόκοπος άνδρας έπαιξε το στοίχημα στο Surrey, κοντά στο Λονδίνο, με πιθανότητες 1/4, κάτι που σημαίνει πως εάν κερδίσει, θα βγάλει 100.000 στερλίνες.

Σύμφωνα με τον διευθυντή media projects της William Hill, Graham Sharpe, πρόκειται για το μεγαλύτερο πολιτικό στοίχημα που έχει μπει ποτέ. Το στοίχημα αυτό είναι διπλάσιο από τις 200.000 στερλίνες που είχε βάλει νωρίτερα Σκοτσέζος, πάλι για το θέμα της ανεξαρτησίας. Σημειώνεται ότι το 2005, άλλος πελάτης στοιχημάτισε 200.000 στερλίνες υπέρ της νίκης του David Cameron στην ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος.

Οι Σκοτσέζοι θα ψηφίσουν στις 18 Σεπτεμβρίου για την παραμονή τους ή όχι στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως περίπου το 40% των Σκοτσέζων θα ψηφίσουν κατά της ανεξαρτησίας και το 30% υπέρ, ενώ πολλοί ψηφοφόροι παραμένουν αναποφάσιστοι.

Η William Hill πιστεύει πως θα βγάλει περισσότερα από 1 εκατ. στερλίνες στα στοιχήματα για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Οι bookmakers λένε πως περιόρισαν τις πιθανότητες για αρνητική ψηφοφορία στο 1/5, δηλαδή θεωρούν ότι είναι πλέον πιο πιθανό το δημοψήφισμα να έχει αρνητικό αποτέλεσμα, σε σχέση με προηγουμένως. Οι πιθανότητες για μια θετική ψήφο είναι 10/3, δηλαδή οι κερδισμένοι θα πάρουν πίσω 10 στερλίνες για κάθε τρεις που στοιχηματίζουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v