Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

JK Rowling: Δωρεά ...Χάρι Πότερ στο «Όχι» της Σκοτίας

Η συγγραφέας των διάσημων βιβλίων του μικρού μάγου Χάρι Πότερ, η οποία ζει στο Εδιμβούργο, έχει στηρίξει ανοιχτά την εκστρατεία «Καλύτερα Μαζί», που τάσσεται εναντίον της ανεξαρτησίας της Σκοτίας.

JK Rowling: Δωρεά ...Χάρι Πότερ στο «Όχι» της Σκοτίας

Η συγγραφέας JK Rowling κατέθεσε δωρεά ύψους £1 εκατ. για την στήριξη της εκστρατείας κατά της ανεξαρτησίας της Σκοτίας.

Η συγγραφέας των διάσημων βιβλίων του μικρού μάγου Χάρι Πότερ, η οποία ζει στο Εδιμβούργο, έχει στηρίξει ανοιχτά την εκστρατεία «Καλύτερα Μαζί». Η εν λόγω εκστρατεία τάσσεται υπέρ του "Όχι" στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία που θα πραγματοποιηθεί στην Σκοτία το φθινόπωρο.

Υποστηρίζει επί μακρόν και πραγματοποιεί δωρεές στο Εργατικό Κόμμα. Η τωρινή της δωρεά είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει στην εκστρατεία «Καλύτερα Μαζί» στην οποία πρωτοστατεί ο φίλος της, Alistair Darling, που έχει διατελέσει υπουργός Οικονομικών της βρετανικής κυβέρνησης.

Η συγγραφέας εξήγησε την απόφασή της: «Ο δισταγμός μου στην στήριξη της ανεξαρτησίας δεν έχει καμία σχέση με την πίστη μου στους εξαιρετικούς ανθρώπους της Σκοτίας ή τα επιτεύγματά τους... Εάν αποχωρήσουμε, όμως, δεν θα υπάρχει δρόμος επιστροφής. Ο χωρισμός δεν θα είναι γρήγορος ούτε καθαρός: Θα χρειαστούν πολλά μικρο-χειρουργεία για να αποχωριστούμε από τρεις αιώνες στενής αλληλεξάρτησης, μετά τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τρεις πικραμένους γείτονες.»

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v