Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ομπάμα: Δεν θα στείλουμε στρατεύματα στο Ιράκ

Ο Μπαράκ Ομπάμα επισήμανε πως θα χρειαστούν αρκετές μέρες μέχρι να εξετάσουν οι ΗΠΑ πως θα παρέμβουν στο Ιράκ. Ξεκαθάρισε πως οποιαδήποτε δράση θα πρέπει να περιλαμβάνει και την εμπλοκή των ιρακινών ηγετών.

Ομπάμα: Δεν θα στείλουμε στρατεύματα στο Ιράκ

Οι ΗΠΑ εξετάζουν διάφορες επιλογές για να βοηθήσουν το Ιράκ στη μάχη με τους αντάρτες του ΙΚΙΛ, αλλά τόνισε πως οι αμερικανικές δράσεις θα πρέπει να συνοδευτούν και από ενέργειες των ιρακινών ηγετών και των γειτονικών κρατών. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Ομπάμα ξεκαθάρισε πως η αποστολή Αμερικανών στρατιωτών στο Ιράκ δεν είναι μεταξύ των επιλογών που εξετάζονται. 

Παράλληλα υπογράμμισε πως η απειλή των ανταρτών του ΙΚΙΛ στο Ιράκ δημιουργεί κινδύνους για τον ιρακινό λαό και ενδεχομένως και για Αμερικανούς πολίτες.

Ο ίδιος σημείωσε πως μέχρι στιγμής δεν έχουν προκληθεί σημαντικά προβλήματα στην προσφορά πετρελαίου από το Ιράκ. Πρόσθεσε ωστόσο πως αν συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να αυξήσουν την παραγωγή οι υπόλοιπες χώρες του περσικού κόλπου. 

Σε συνέντευξη τύπου στο Λευκό Οίκο ο κ. Ομπάμα επισήμανε πως θα χρειαστούν αρκετές μέρες μέχρι να εξετάσουν οι ΗΠΑ πως θα παρέμβουν στο Ιράκ, λέγοντας πως οποιαδήποτε δράση θα πρέπει να περιλαμβάνει και εμπλοκή ιρακινών ηγετών.

«Οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να εμπλακούν σε στρατιωτική δράση στο Ιράκ αν δεν υπάρξει ένα πολιτικό σχέδιο από τους Ιρακινούς που να διασφαλίζει ότι είναι προετοιμασμένοι να εργαστούν μαζί μας» πρόσθεσε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v