Βρυξέλλες - Σεούλ συμφώνησαν για το 5G

Κομισιόν και Νότιος Κορέα κατέληξαν σε συμφωνία για την ανάπτυξη και την προώθηση του δικτύου νέας γενιάς κινητής τηλεφωνίας. Οι καταναλωτές θα κατεβάζουν ταινία high definition διάρκειας μίας ώρας σε μόλις έξι δευτερόλεπτα.

Βρυξέλλες - Σεούλ συμφώνησαν για το 5G

Νότιος Κορέα και ΕΕ ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη και την προώθηση του δικτύου νέας γενιάς κινητής τηλεφωνίας. Η συμφωνία που ανακοινώθηκε σήμερα Δευτέρα, φέρει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την κυβέρνηση της Νοτίου Κορέας να συνεργάζονται προς την ανάπτυξη των δικτύων 5G με στόχο την ολοκλήρωση του χρονοδιαγράμματος και των διεθνών προτύπων μέχρι τα τέλη του 2015.

«Η υλοποίηση του δικτύου 5G με την σούπερ ταχύτητα βρίσκεται έτη μακριά και ακόμη υπάρχουν προβλήματα στον καθορισμό των διεθνών προτύπων που θα το διέπουν. Παρόλα αυτά, η συγκεκριμένη συμφωνία είναι σημαντικό βήμα για τον ευρωπαϊκό κλάδο τηλεπικοινωνιών που αντιμετωπίζει μείωση εσόδων και βρίσκεται πολύ πίσω από τις ΗΠΑ και την Ασία στο τρέχον δίκτυο 4G.

Η Κομισιόν αναφέρει πως για τους καταναλωτές, το δίκτυο 5G συνεπάγεται πως οι χρήστες συσκευών κινητής τηλεφωνίας θα μπορούν να «κατεβάζουν» μία ταινία high definition διάρκειας μίας ώρας σε μόλις έξι δευτερόλεπτα. Η αρμόδια επίτροπος Νέλι Κρόες δήλωσε πως και οι δύο πλευρές αναγνωρίζουν πως το 5G θα γίνει «το νέο αίμα» για την ψηφιακή οικονομία. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v