Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Vodafone: Εξαγορά της Cobra Automotive για Μ2Μ

Όπως και οι ανταγωνιστές της, η Vodafone θέλει να αναπτύξει τις επιχειρήσεις που αποκαλούνται «machine-to-machine" (M2M) ή και "ίντερνετ των πραγμάτων", για να αναπτύξει τις πωλήσεις της.

Vodafone: Εξαγορά της Cobra Automotive για Μ2Μ

H Vodafone Group PLC ανακοίνωσε συμφωνία εξαγοράς της Cobra Automotive Technologies SpA, ιταλικής επιχείρησης παροχής ηλεκτρονικών υπηρεσιών στην βιομηχανία αυτοκινήτων.

Το τίμημα της συμφωνίας, η οποία εντάσσεται στην στρατηγική διείσδυσης του βρετανικού κολοσσού τηλεπικοινωνιών σε πιο συσκευές πιο συχνής καθημερινής χρήσης, ανέρχεται στα 145 εκατ. ευρώ.

Όπως και οι ανταγωνιστές της, η Vodafone θέλει να αναπτύξει τις επιχειρήσεις που αποκαλούνται «machine-to-machine" (M2M) ή και "internet of things", για να αναπτύξει τις πωλήσεις της.

Ο αμερικανικός κολοσσός διαδικτυακού εξοπλισμού Cisco Systems εκτιμά ότι 50 δισεκατομμύρια συσκευές σε μια σειρά από κλάδους, όπως η υγεία, ο αυτοματισμός, οι μεταφορές και η ενέργεια, θα είναι μέχρι το 2050 συνδεδεμένα με το Internet.

Η Vodafone απασχολεί 250 άτομα στις επιχειρήσεις M2M όπου κατά το τελευταίο οικονομικό έτος καταγράφηκε αύξηση πωλησεων 21%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v