Πούτιν-Ποροσένκο μίλησαν για πιθανή εκεχειρία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο, σε τηλεφωνική τους επικοινωνία, συζήτησαν για πιθανή εκεχειρία στην Ανατολική Ουκρανία.

Πούτιν-Ποροσένκο μίλησαν για πιθανή εκεχειρία

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο, κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαν για πιθανή εκεχειρία στην Ανατολική Ουκρανία, αλλά και για τους θανάτους δύο ρώσων δημοσιογράφων στην περιοχή, όπως γνωστοποίησε το Κρεμλίνο, μεταδίδει το Reuters.

Η συζήτηση "άγγιξε το θέμα πιθανής εκεχειρίας στον τομέα των στρατιωτικών ενεργειών στη νοτιοανατολική Ουκρανία", ανέφερε το Κρεμλίνο σε σχετική του ανακοίνωση. 

Παράλληλα, ανέφερε πως ο Πούτιν εξέφρασε την ανησυχία του αναφορικά με τους θανάτους δύο Ρώσων δημοσιογράφων της κρατικής τηλεόρασης, οι οποίοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ των ουκρανικών δυνάμεων και των φιλορώσων αυτονομιστών, κοντά στην πόλη Λουγκάνσκ. 

Ο Ποροσένκο από την πλευρά του διαβεβαίωσε τον Πούτιν ότι θα υπάρξει έρευνα για το θέμα και θα ληφθούν μέτρα για την προστασία των δημοσιογράφων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v