Coca Cola: Κλείνει μονάδα στην Ινδία

Πριν από δέκα χρόνια η εταιρεία αναγκάστηκε να κλείσει μια ακόμα μονάδα της, μετά από καταγγελίες για εξάντληση και μόλυνση των αποθεμάτων νερού της περιοχής όπου βρίσκονταν οι εγκαταστάσεις της.

Coca Cola: Κλείνει μονάδα στην Ινδία

Νέο πονοκέφαλο δημιουργεί στην Coca Cola η διαταγή που έλαβε να κλείσει μονάδα εμφιάλωσής της στη βόρεια Ινδία, μετά από καταγγελίες τοπικών αγροτών ότι χρησιμοποιεί υπερβολικά πολύ νερό.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η κυβέρνηση ανέφερε ότι οι αρμόδιες αρχές απέσυραν την συγκατάθεσή τους για τη λειτουργία της μονάδας Hindustan Coca-Cola Beverages στην πολιτεία Uttar Pradesh, όπου τα επίπεδα ύδατος βρίσκονται σε κρίσιμο επίπεδο εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία.

Το κλείσιμο της εν λόγω μονάδας έρχεται σε μια περίοδο που η έλλειψη νερού ανεβαίνει στη λίστα των κινδύνων που αντιμετωπίζουν οι πολυεθνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε περιοχές όπου οι πόροι είναι περιορισμένοι.

Σημειώνεται ότι πριν από δέκα χρόνια, η Coca Cola αναγκάστηκε να κλείσει μια ακόμα μονάδα εμφιάλωσής της, στην νότια πολιτεία της Kerala, όταν οι κάτοικοι της περιοχής ισχυρίστηκαν ότι η μονάδα εξαντλεί και μολύνει τα αποθέματα νερού.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v