Erste Bank: Προειδοποίηση για ζημίες 1,6 δισ.

Σε ελεύθερη πτώση η μετοχή της Erste Bank. Η προειδοποίηση για ζημίες 1,6 δισ. ευρώ και οι δυσμενείς εξελίξεις σε Ουγγαρία και Ρουμανία.

Erste Bank: Προειδοποίηση για ζημίες 1,6 δισ.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, στο στόχαστρο βρίσκεται η μετοχή της Erste Group Bank με βουτιά 14% καθώς το τρίτο μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της Αυστρίας προειδοποίησε ότι θα καταγράψει ζημίες ρεκόρ φέτος λόγω των αρνητικών αποτελεσμάτων που καταγράφει σε Ουγγαρία και Ρουμανία. Οι αντιδράσεις ήταν άμεσες με την Barclays να προχωρά σε υποβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή σε «underweight», ενώ το χρηματιστήριο της Αυστρίας καταγράφει πτώση 3%

Συγκεκριμένα, η τράπεζα δήλωσε ότι θα καταγράψει ζημίες μεταξύ 1,4 και 1,6 δισ. ευρώ, συνεπεία των υψηλότερων προβλέψεων για τις θυγατρικές στις δύο συγκεκριμένες χώρες που εκτιμάται ότι θα εκτινάξουν το κόστος κινδύνου στα 2,4 δισ. ευρώ από προηγούμενη καθοδήγηση στα 1,7 δισ. ευρώ.  

Στη Ρουμανία, οι υψηλότερες προβλέψεις αποδίδονται στις προσπάθειες της κεντρικής τράπεζας να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των κόκκινων δανείων. Στην Ουγγαρία από την άλλη πλευρά, στόχος της κυβέρνησης είναι να μειωθούν τα τέλη των τραπεζών στα στεγαστικά δάνεια που συνάπτονται σε ξένο νόμισμα.  

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v