Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Samsung: Βλέπει βουτιά 24% στα λειτουργικά κέρδη

Η Samsung προειδοποίησε ότι τα λειτουργικά της κέρδη μειώθηκαν το δεύτερο τρίμηνο στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών. Αιτία το ισχυρό γουόν που έχει απογειωθεί στο υψηλότερο επίπεδο 6ετίας.

Samsung: Βλέπει βουτιά 24% στα λειτουργικά κέρδη

Δυσμενέστερη των προσδοκιών αποδεικνύεται η καθοδήγηση της Samsung για τα αποτελέσματα τριμήνου. Η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρία κινητών τηλεφώνων στον κόσμο εκτιμά ότι τα λειτουργικά της κέρδη πιθανώς μειώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο δύο ετών, αν και δήλωσε αισιόδοξη για τις προοπτικές του τρίτου τριμήνου.

Συγκεκριμένα, δήλωσε πως τα λειτουργικά της κέρδη για την περίοδο Απριλίου – Ιουνίου πιθανώς μειώθηκαν κατά 24,5% στα 7,2 τρισ. γουόν (7,12 δισ. δολ.), ενώ οι αναλυτές – σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters – προέβλεπαν κατά μέσο όρο κέρδη 8,3 τρισ. γουόν.

Εάν επαληθευτεί η πρόβλεψη της Samsung, τότε θα πρόκειται για τα χαμηλότερα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας από το δεύτερο τρίμηνο του 2012. Η ίδια η Samsung επιρρίπτει τις ευθύνες στις εξελίξεις στη συναλλαγματική αγορά και στην ανοδική πορεία του γουόν που της δημιουργεί ανταγωνιστικό μειονέκτημα έναντι των κινεζικών Xiaomi και Lenovo. Σημειώνεται ότι το νόμισμα της Νοτίου Κορέας ενισχύθηκε κατά 5% έναντι του δολαρίου το δεύτερο τρίμηνο και πλέον βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο 6 ετών. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v