Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Xapo: Toν Ιούλιο η πρώτη debit card για bitcoin

Η Xapo είναι μια «τράπεζα» για bitcoin που θα επιτρέπει σε όσους κατέχουν ψηφιακά νομίσματα να χρησιμοποιούν ειδική debit card για την πραγματοποίηση αναλήψεων. Παράλληλα θα προσφέρει στους θεσμικούς επενδυτές ένα ασφαλές χρηματοκιβώτιο

Xapo: Toν Ιούλιο η πρώτη debit card για bitcoin

Το χρηματοκιβώτιο ψηφιακών νομισμάτων Xapo ανακοίνωσε πως άντλησε χρηματοδότηση $20 εκατ. από την Greylock Partners και την Index Ventures, αυξάνοντας το συνολικό κεφάλαιο στα $40 εκατ.

Όπως μεταδίδει το Techcrunch, η εταιρεία στοχεύει να χρησιμοποιήσει πόρους για να κάνει το bitcoin πιο εύκολα διαθέσιμο στον μέσο χρήστη και να επιτύχει την ασφαλή αποθήκευση του. Η Xapo είναι μια «τράπεζα» για bitcoin που θα επιτρέπει σε όσους κατέχουν ψηφιακά νομίσματα να χρησιμοποιούν ειδική debit card για την πραγματοποίηση αναλήψεων και παράλληλα θα προσφέρει στους θεσμικούς επενδυτές ένα ασφαλές χρηματοκιβώτιο.

«Είναι σημαντικό να μην είμαστε κοντόφθαλμοι όσον αφορά το bitcoin. Σήμετρα, το bitcoin χρησιμοποιείται κυρίως ως αποθήκευση αξίας. Σύντομα, θα αποτελεί ένα μηχανισμό πληρωμών. Στο κοντινό μέλλον θα είναι και λογιστική μονάδα» έγραψε σε ανακοίνωση ο Wences Casares, ιδρυτής και CEO της εταιρείας.

Η εταιρεία έχει παρουσιάσει το χρονοδιάγραμμα για την έκδοση της debit card. Οι κάρτες θα αποσταλούν στους πρώτους πελάτες στα μέσα Ιουλίου, ανέφερε ο εκπρόσωπος της Xapo, Dani Metz.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v