Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Espirito Santo: Πτώση ομολόγων λόγω αναβολής πληρωμών

Τα CDS στο senior debt της Banco Espirito Santo έχουν σήμερα την χειρότερη εμφάνιση μεταξύ των 120 κορυφαίων χρηματοπιστωτικών οικων του πλανήτη, σήμερα, σύμφωνα με το Bloomberg.

Espirito Santo: Πτώση ομολόγων λόγω αναβολής πληρωμών

Σε αρνητικό ρεκόρ βούλιαξαν τα ομόλογα της Banco Espirito Santo SA μετά την αναβολή πληρωμών ομολογιακών υποχρεώσεων για βραχυπρόθεσμο χρέος από μητρική εταιρία της τράπεζας.

Η πορτογαλέζικη τράπεζα «είδε» τα χρεόγραφα subordinated 750 εκατ. ευρώ λήξης Νοεμβρίου 2023 να υποχωρούν κατά 4,87 σεντς στο ευρώ στα 88,49 σεντς στην Λισσαβόνα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

Η Banque Privee Espirito Santo SA ανακοίνωσε χθες ότι θα καθυστερήσει την πληρωμή επί βραχυπρόθεσμων χρεογράφων που εισήγαγε η μητρική επιχείρηση Espirito Santo International, η οποία είχε ανακοινώσει ότι επηρεάζει «λίγους μόνο πελάτες.»

Σύμφωνα πάντως με τον πορτογαλέζικο Τύπο, ζητήθηκε από ορισμένους επενδυτές να ανταλλάξουν το χρεόγραφο με μετοχές και μακροπρόθεσμα χρεόγραφα.

Η μετοχή του Espirito Santo Financial Group SA, που κατέχει το 25% της Banco Espirito Santo, βουλιάζει έως 14% στα 1,25 ευρώ στις χρηματιστηριακές συναλλαγές στην Λισσαβόνα.

Η μετοχή της ίδιας της Banco Espirito Santo, δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Πορτογαλίας βάση κεφαλαιοποιησης, διολισθαίνει 6,8% στα 60,1 σεντς.

Τα credit-default swaps (CDS) στο senior debt της Banco Espirito Santo έχουν σήμερα την χειρότερη εμφάνιση μεταξύ των 120 κορυφαίων χρηματοπιστωτικών οικων του πλανήτη, σήμερα, σύμφωνα με το Bloomberg.

Eν τω μεταξύ, βουτιά πραγματοποιούν  οι τιμές των πορτογαλικών ομολόγων. H απόδοση του 10ετους πορτογαλικού ομολόγου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, σημειώνει άνοδο 30 μονάδων βάσης στο 3,96%. Trader ανέφερε στο Reuters πως ορισμένες τράπεζες πιέζουν την πορτογαλική κυβέρνηση να αναβάλλει τα σχέδια για έκδοση ομολόγου τις επόμενες ημέρες.

«Υπάρχουν πολλά δημοσιεύματα για αναδιάρθρωση σε πιστωτές της εταιρείας και η αγορά ανησυχεί για την κατάσταση των πορτογαλικών τραπεζών» σημείωσε ο Pablo Zaragoza, chief strategist στην BBVA.

Ο δείκτης PSI 20 στη Λισαβόνα υποχωρεί 2,2%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v