Whirlpool: Αγοράζει πλειοψηφικό ποσοστό της Indesit

Η Whirlpool θα προσφέρει 11 ευρώ για κάθε μετοχή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μερίδιο στην Indesit θέλουν επίσης η Electrolux και η κινεζική Sichuan Chaghong Electric.

Whirlpool: Αγοράζει πλειοψηφικό ποσοστό της Indesit

Η Whirlpool, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής οικιακών συσκευών παγκοσμίως, ανακοίνωσε ότι πρόκειται να αποκτήσει το 66,8% των μετοχών με δικαιώματα ψήφου της ιταλικής εταιρείας κατασκευής λευκών συσκευών, Indesit, έναντι περίπου 758 εκατ. ευρώ, με στόχο να ενισχύσει την ανάπτυξή της στην Ευρώπη, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η Whirlpool σημείωσε πως θα αγοράσει μερίδιο 42,7% της Indesit από την Fineldo, τον μεγαλύτερο επενδυτή της ιταλικής εταιρείας, ενώ ορισμένα μέλη της οικογένειας Merloni θα πουλήσουν ποσοστό 13,2% και η Claudia Merloni άλλο ένα ποσοστό 4,4% της Indesit.

Το συνολικά 60,4% του μετοχικού κεφαλαίου της Indesit αντιπροσωπεύει ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου 66,8%, όπως γνωστοποίησε η Whirlpool. Όπως επισήμανε, θα προσφέρει 11 ευρώ για κάθε μετοχή, ποσό που αντιπροσωπεύει premium 4,5% έναντι της τιμής κλεισίματος της Πέμπτης.

Σύμφωνα με την εταιρεία, μετά το κλείσιμο της συμφωνίας για την απόκτηση των μεριδίων της Fineldo και των μελών της οικογένειας Merloni, θα προχωρήσει σε υποχρεωτική πρόταση για το υπόλοιπο ποσοστό της Indesit.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, ποσοστό στην ιταλική εταιρεία θέλουν να αποκτήσουν επίσης η Electrolux και η κινεζική Sichuan Chaghong Electric.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v