DBRS: Αναβαθμίζει σε «Β» από «CCC» την Ελλάδα

Ο διεθνής οίκος αναφέρει ότι η αναβάθμιση αντανακλά την εκτίμηση πως έχουν υποχωρήσει ο κίνδυνος αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ και η πιθανότητα για ένα νέο PSI.

DBRS: Αναβαθμίζει σε «Β» από «CCC» την Ελλάδα

H DBRS αναβάθμισε την αξιολόγηση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σε «Β» από «CCC», ενώ αναβάθμισε το outlook σε σταθερό από αρνητικό.

Ο διεθνής οίκος αναφέρει ότι η αναβάθμιση αντανακλά την εκτίμηση πως έχoυν υποχωρήσει ο κίνδυνος αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ και η πιθανότητα για ένα νέο γύρο αναδιάρθρωσης χρεών. 

Η πρόοδος που έχει σημειώσει η Ελλάδα στην επίτευξη των στόχων του προγράμματος προσαρμογής δείχνει πως οι διεθνείς πιστωτές της χώρας πιθανότατα θα συνεχίσουν να παράσχουν στήριξη, σημειώνει η DBRS. H επιβράδυνση στο ρυθμό της συρρίκνωσης της οικονομίας και οι προσδοκίες ότι το ΑΕΠ θα αρχίσει να αναπτύσσεται και πάλι από φέτος, θα βοηθήσουν τις προσπάθειες της Ελλάδας να μειώσει το χρέος, επισημαίνεται στην ανακοίνωση του οίκου.

Επιπλέον, η DBRS τονίζει πως η μείωση της εξάρτησης των ελληνικών τραπεζών από την ρευστότητα της ΕΚΤ και η βελτίωση στα «κεφαλαιακά μαξιλάρια» του τραπεζικού συστήματος, καθώς και η σταθεροποίηση των καταθέσεων, δείχνουν μια βελτίωση των χρηματοπιστωτικών συνθηκών. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v