Βρετανία: Ο Philip Hammond νέος υπουργός Εξωτερικών

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας αναλαμβάνει ο Philip Hammond, μετά την παραίτηση του William Hague.

Βρετανία: Ο Philip Hammond νέος υπουργός Εξωτερικών

Τον Philip Hammond όρισε ο βρετανός πρωθυπουργός David Cameron ως τον νέο υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας, μετά την αιφνίδια παραίτηση του William Hague.

"Ο Philip Hammond είναι ο νέος υπουργός Εξωτερικών", έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο βρετανός πρωθυπουργός, ο οποίος προχωρά σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής του εν όψει των γενικών εκλογών του 2015. 

Ο Hammond, υπουργός Άμυνας από το 2011, έχει δηλώσει ότι θα προτιμούσε να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση εάν ο Cameron δεν μπορεί να εξασφαλίσει καλύτερους όρους συμμετοχής.

Ο William Hague ανακοίνωσε χθες το βράδυ, πριν τον ανασχηματισμό του Υπουργικού Συμβουλίου, ότι παραιτείται από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών και ότι δεν θα συμμετάσχει στις επόμενες εκλογές της χώρας.

«Απόψε παραιτούμαι ως υπουργός Εξωτερικών μετά από 4 χρόνια που τέλεσα ως Επικεφαλής της Βουλής των Κοινοτήτων», ανάρτησε ο ίδιος στον λογαριασμό του στο Twitter.

«Δεν θα κατέβω ως βουλευτής στις εκλογές που θα διεξαχθούν τον Μάιο του 2015, μετά από 26 χρόνια ως βουλευτής. Από τον Μάιο του 2015 και μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα στην πολιτική, θα ήθελα να τολμήσω πράγματα που πάντα ήθελα να κάνω», δήλωσε.

Ο David Cameron, εξέφρασε τον σεβασμό του στο πρόσωπο του Hague λέγοντας ότι επιτέλεσε «καθοδηγητικό ρόλο» για μια ολόκληρη γενιά, ενώ τον χαρακτήρισε ως «έμπιστο συνεργάτη, σοφό σύμβουλο και καλό φίλο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v