Ευρωζώνη: Στα 15,4 δισ. το εμπορικό ισοζύγιο τον Μάιο

Σύμφωνα με την Eurostat, το εμπορικό ισοζύγιο της ευρωζώνης τον Μάιο του 2014 ανήλθε στα 15,4 δισ. ευρώ, έναντι των 16,5 δισ. που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Ευρωζώνη: Στα 15,4 δισ. το εμπορικό ισοζύγιο τον Μάιο

Χαμηλότερα των προβλέψεων των αναλυτών, αλλά βελτιωμένα σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ήταν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για το εμπορικό ισοζύγιο της ευρωζώνης, για τον Μάιο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Eurostat, το εμπορικό ισοζύγιο της ευρωζώνης τον Μάιο του 2014 ανήλθε στα 15,4 δισ. ευρώ, ποσό αμετάβλητο σε σχέση με τα αναθεωρημένα στοιχεία του Απριλίου. Έναν χρόνο πριν, το εμπορικό ισοζύγιο είχε διαμορφωθεί στα 14,6 δισ. ευρώ.

Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν ότι το εμπορικό ισοζύγιο θα ανέρχονταν τον Μάιο στα 16,5 δισ. ευρώ.

Τα μη προσαρμοσμένα στοιχεία για τις εξαγωγές αλλά και για τις εισαγωγές του Μαΐου δείχνουν μηδενική μεταβολή σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους. Σε μηνιαία βάση, όμως, τα προσαρμοσμένα στοιχεία δείχνουν αύξηση 0,6% στις εξαγωγές και αύξηση 0,5% στις εισαγωγές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v