Banco Espirito Santo: Φήμες για άντληση €2 δισ. από νέους μετόχους

Οι μετοχές και τα ομόλογα της BES εκτινάχθηκαν μετά την δήλωση του διοικητή της κεντρικής τράπεζας Carlos Costa στην πορτογαλική τηλεόραση ότι «οπωσδήποτε υπάρχουν μέτοχοι που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου."

Banco Espirito Santo: Φήμες για άντληση €2 δισ. από νέους μετόχους

Οι μέτοχοι τρέφουν σοβαρό ενδιαφέρον για ένεση φρέσκων κεφαλαίων στην Banco Espirito Santo, δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης της Πορτογαλίας, ανατρέποντας την «βουτιά» που προκάλεσε στα χρεόγραφα της τράπεζας η νέα αποτυχία πληρωμής χρεογράφου σχετιζόμενης επιχείρησης.

Οι μετοχές και τα ομόλογα της BES εκτινάχθηκαν μετά την δήλωση του διοικητή της κεντρικής τράπεζας Carlos Costa στην πορτογαλική τηλεόραση ότι «οπωσδήποτε υπάρχουν μέτοχοι που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου... Η τράπεζα διαθέτει κεφαλαιακό «μαξιλάρι» ώστε να αντιμετωπίσει τους κινδύνους που αντιμετωπίζει.»

Λίγο νωρίτερα η Rioforte Investments SA, μια από τις holding εταιρίες στον όμιλο Espirito Santo, έχασε πληρωμή κουπονιού 847 εκατ. ευρώ για βραχυπρόθεσμο χρεόγραφο.

Οι επενδυτές φοβούνται ότι οι ομολογιούχοι θα υποστούν ζημίες αν μεταδοθούν τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο όμιλος Espirito Santo, στην τράπεζα. Η μετοχή της BES έχει χάσει το 40% της αξίας της, μετά την πρώτη στάση πληρωμής της μητρικής στις αρχές του μήνα.

Πάντως μετά τις δηλώσεις του κεντρικού τραπεζίτη σήμερα, η μετοχή εκτινάσσεται 18% στα 44,7 σεντς του ευρώ ενώ η τιμή στο subordinated ομόλογο Νοεμβρίου 2023 ενισχύεται 9,9 σεντς στο ευρώ στα 80,2 σεντς με yield 10,3$.

Την άνοδο πυροδοτεί η ανεπίσημη πληροφορία πορτογαλικής εφημερίδας ότι ο οίκος πιθανόν να αντλήσει 2 δισ. ευρώ από νέους μετόχους για να ενισχύσει τους κεφαλαιακούς συντελεστές του.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v