Time Warner: Ράλι μετοχής μετά το «όχι» στην 21st Century Fox

Μολονότι η Time Warner απέρριψε την προσφορά, η 21st Century Fox φέρεται αποφασισμένη να αγοράσει την επιχείρηση, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Time Warner: Ράλι μετοχής μετά το «όχι» στην 21st Century Fox

Ράλι τιμής μέχρι και 21% εμφάνισε η μετοχή της Time Warner Inc. μετά το δημοσίευμα του CNBC ότι ο αμερικανικός όμιλος μήντια απέρριψε προσφορά εξαγοράς αξίας 80 δισ. δολ. από την 21st Century Fox.

Το δημοσίευμα που παραθέτει ανώνυμες πηγές, αναφέρει ότι το τίμημα ανερχόταν στα 85 δολ. ανά μετοχή σε ρευστό και μετοχές.

Λίγο αργότερα, η Time Warner επιβεβαίωσε ότι απέρριψε προσφορά της 21st Century για αγορά όλων των μετοχών της έναντι 1,531 μετοχών της Fox έκαστη και 32,42 δολ. ανά μετοχή σε ρευστό.

Μολονότι η Time Warner είπε "όχι",, η 21st Century Fox φέρεται αποφασισμένη να αγοράσει την επιχείρηση, σύμφωνα με το δημοσίευμα, και είναι πρόθυμη να προσφέρει και πάνω από $85 ανά μετοχή.

Ο Rupert Murdoch, στον οποίο ανήκει η 21st Century, έχει χτίσει μια αυτοκρατορία στα διεθνή μήντια τα τελευταία 50 χρόνια, που περιλαμβάνει κινηματογραφικά στούντιο, τηλεοπτικά κανάλια και εφημερίδες. Το κατάφερε σε ένα βαθμό με τολμηρές προτάσεις για συμφωνίες που συχνά απορρίπτονταν αρχικώς αλλά εντέλει γίνονταν αποδεκτές.

Μαζί η 21st Century Fox και η Time Warner θα γίνουν κολοσσοί στον χώρο, με δίκτυα όπως Fox, Fox News, FX, TNT και TBS, στούντιο όπως 20th Century Fox, Warner Bros και συνδρομητικά κανάλια όπως το ΗΒΟ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v