Iταλία: Η κρίση στοίχισε 1 εκατομμύριο θέσεις εργασίας

Aπό το 2008 ως το 2013 το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε στο 12,2% από 6,7%.Το ποσοστό ανεργίας στους νέους κάτω των 25 ετών εκτοξεύτηκε στο 40% από 21,3% προηγουμένως.

Iταλία: Η κρίση στοίχισε 1 εκατομμύριο θέσεις εργασίας

H Ιταλία έχασε περίπου ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας από την έναρξη της οικονομικής κρίσης το 2008 ως το 2013, σύμφωνα με έρευνα του εργατικού σωματείου UIL που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη.

Όπως μεταδίδει το Αnsa, πάνω από τις μισές χαμένες θέσεις εργασίας αφορούν υπαλλήλους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Το κόστος της κρίσης ήταν μικρότερο για τους αυτοαπασχολούμενους.

Η έρευνα υπογραμμίζει ότι κατά την περίοδο αυτή το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε από το 6,7% στο 12,2%. Το ποσοστό ανεργίας στους νέους κάτω των 25 ετών εκτοξεύτηκε στο 40% από 21,3% προηγουμένως.

Με βάση τα στοιχεία της έρευνας, ένας στους τρεις Ιταλούς βίωσε κάποια μορφή οικονομικής δυσκολίας κατά τη διάρκεια της κρίσης. Συγκεκριμένα, συνολικά 13 εκατομμύρια Ιταλοί έχασαν τη δουλεία τους, είδαν τις ώρες εργασίας να μειώνονται ή τοποθετήθηκαν σε θέσεις με χαμηλή εργασιακή ασφάλεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v