Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

BofA: Πρόταση συμβιβασμού $13 δισ. για τα «τοξικά» δάνεια

Η τράπεζα προσφέρει 13 δισ. δολάρια για τον διακανονισμό υπόθεσης που αφορά ενυπόθηκα στεγαστικά δάνεια, αλλά το υπουργείο Δικαιοσύνης ζητάει περισσότερα δισεκατομμύρια, ανέφεραν πηγές στη WSJ.

BofA: Πρόταση συμβιβασμού $13 δισ. για τα «τοξικά» δάνεια

Εκπρόσωποι της Bank of America συναντήθηκαν την Τρίτη στην Ουάσιγκτον με αξιωματούχους του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για να διαπραγματευτούν έναν διακανονισμό των κατηγοριών σχετικά με την χορήγηση «τοξικών» στεγαστικών δανείων, ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές στην WSJ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα δικηγόρων της αμερικανικής τράπεζας, αλλά έληξε χωρίς να σημειωθεί πρόοδος προς μια οριστική συμφωνία, σημείωσαν οι πηγές.

Η τράπεζα προσφέρει 13 δισ. δολάρια, αλλά το υπουργείο Δικαιοσύνης ζητάει περισσότερα δισεκατομμύρια, ανέφεραν οι πηγές.

Tον περασμένο μήνα η WSJ μετέδωσε πως η τράπεζα βρίσκεται σε συνομιλίες για την καταβολή τουλάχιστον 12 δισ. δολάρια

Την Τετάρτη η τράπεζα ανακοίνωσε στα αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου πως έχει βάλει στην άκρη 4 δισ. δολάρια για οικονομικές κυρώσεις και την επίλυση νομικών διαφορών σχετικά με θέματα που αφορούν ενυπόθηκα στεγαστικά δάνεια.

Σημειώνεται πως η Citi συμφώνησε την Δευτέρα να πληρώσει πρόστιμο 7 δισ. δολαρίων στο αμερικάνικο υπουργείο Δικαιοσύνης για παρόμοιες κατηγορίες.

Εν τω μεταξύ, οι αμερικανικές αρχές έχουν επιβάλλει υπέρογκα πρόστιμα σε ευρωπαϊκές τράπεζας, μεταξύ των οποίων και τα περίπου 9 δισ. δολάρια που κατέβαλε η γαλλική BNP Paribas.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v