Αύξηση 4,3% στις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη

Είναι η δέκατη διαδοχική μηνιαία αύξηση για τις πωλήσεις αυτοκινήτων στη Γηραιά Ήπειρο. Διψήφια ποσοστά αύξησης στον ευρωπαϊκό Νότο και άλμα 41% στην Ελλάδα. Ξεχωρίζουν οι πωλήσεις της Dacia.

Αύξηση 4,3% στις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη

Νέες στοιχεία στηρίζουν την εικόνα της ανάκαμψης στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν τον Ιούνιο κατά 4,3%. Ο αριθμός καταχωρήσεων διαμορφώθηκε στο 1,23 εκατ. οχήματα από 1,18 εκατ. τον προηγούμενο χρόνο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Ευρωπαϊκών Αυτοκινητοβιομηχανιών. Είναι η δέκατη διαδοχική μηνιαία αύξηση πωλήσεων στον ευρωπαϊκό κλάδο αυτοκινήτου, που βιώνει τη μεγαλύτερη επέκτασή του από τον Ιούνιο του 2009.

Ξεχωρίζουν οι πωλήσεις της Dacia που αυξήθηκαν κατά 32%, ενώ ισχυρό ήταν το ενδιαφέρον και για τη Seat με αύξηση 13%. «Όσο ανακάμπτει η εμπιστοσύνη στην Ευρώπη τόσο βελτιώνονται τα πράγματα για τον κλάδο αυτοκινήτου» εξηγεί ο Μαρκ-Ρενέ Τον, αναλυτής της MM Warburg.  

Από πλευράς χωρών, η μεγαλύτερη ανάκαμψη καταγράφεται στον ευρωπαϊκό Νότο. Στην Ελλάδα, οι πωλήσεις εκτινάχθηκαν κατά 41%, στην Πορτογαλία και την Ισπανία κατά 24%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v