Σοκ στη Microsoft: Περικοπές 18.000 θέσεων εργασίας

Οι κινήσεις εντάσσονται στη νοοτροπία συρρίκνωσης των επιχειρήσεων της Nokia καθώς και στην «αναμόρφωση» του ευρύτερου ομίλου Microsoft με προσανατολισμό στο cloud-computing και στα φιλικά προς την κινητή τηλεφωνία λογισμικά.

Σοκ στη Microsoft: Περικοπές 18.000 θέσεων εργασίας

Περικοπές θέσεων εργασίας που θα φτάσουν έως τον αριθμό των 18.000 ανακοίνωσε επισήμως ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός Microsoft, επιβεβαιώνοντας στο πολλαπλάσιο φήμες που είχαν κυκλοφορήσει παλαιότερα και αναφέρονταν σε περικοπές 6.000 θέσεων εργασίας.

Μέχρι στιγμής έχει ανακοινωθεί επισήμως ότι η εταιρία προβλέπεται να έχει ολοκληρώσει πλήρως το πρόγραμμα περικοπών έως τον Ιούνιο του 2015. Επίσης ότι η Microsoft θα χρεωθεί με δαπάνες αναδιοργάνωσης από 1,1 έως 1,6 δισ. δολ. τα ερχόμενα τέσσερα τρίμηνα.

Οι κινήσεις γίνονται στον απόηχο της εξαγοράς της Nokia και εντάσσονται στη νοοτροπία συρρίκνωσης των επιχειρήσεων τηλεφωνικών συσκευών της τελευταίας καθώς και στην «αναμόρφωση» του ευρύτερου ομίλου Microsoft με προσανατολισμό περισσότερο στο cloud-computing και στα φιλικά προς την κινητή τηλεφωνία λογισμικά.

Η μετοχή της επιχείρησης αντιδρά στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στη Wall Street με άνοδο 2,1% στα 45,21 δολ. που είναι τα υψηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο 2000.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v