Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

AbbVie: «Κλείδωσε» η εξαγορά της Shire για $55 δισ

Μετά την συμφωνία η φορολογική έδρα της AbbVie θα μεταφερθεί από το Βόρειο Σικάγο στην Βρετανία. Η αμερικάνικη φαρμακευτική ανακοίνωσε πως η μετακίνηση θα μείωση τον φορολογικό συντελεστή από 22% στο 13% ως το 2016.

AbbVie: «Κλείδωσε» η εξαγορά της Shire για $55 δισ

Η AbbVie κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά της Shire έναντι 54,8 δισ. δολαρίων.

Την Παρασκευή, το διοικητικό συμβούλιο της βρετανικής Shire συνέστησε στους μετόχους να δεχτούν την προσφορά της AbbVie, η οποία αντιπροσωπεύει premium 53% από το κλείσιμο της μετοχής στις 2 Μαίου, όταν έγινε και η πρώτη από τις προτάσεις εξαγοράς.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, μετά την συμφωνία η φορολογική έδρα της AbbVie θα μεταφερθεί από το Βόρειο Σικάγο στην Βρετανία. Η αμερικάνικη φαρμακευτική ανακοίνωσε πως η μετακίνηση θα μείωση τον φορολογικό συντελεστή από 22% στο 13% ως το 2016.

«Είναι ένα πολύ, πολύ καλό ντιλ για την Shire» ανέφερε ο Guillaume van Renterghem, αναλυτής της UBS AG στο Λονδίνο. «Η ομορφιά αυτής της συμφωνίας AbbVie-Shire είναι πως όλοι βγαίνουν κερδισμένοι» πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το 2014 η Pfizer κατέθεσε προσφορά μαμούθ 117 δισ. δολαρίων για την βρετανική AstraZeneca.

Με βάση τα στοιχεία του Bloomberg, το δεύτερο τρίμηνο του 2014 εκτός από την προσφορά της AbbVie έγιναν συνολικές προσφορές ύψους 264 δισ. δολαρίων, πέντε φορές πάνων από οποιοδήποτε άλλο τρίμηνο από το 2009.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v