Ομπάμα: Από περιοχή των φιλορώσων εκτοξεύτηκε ο πύραυλος

Η Ρωσία προσφέρει σε σταθερή βάση στήριξη στους αυτονομιστές, συμπεριλαμβανομένης της παροχής όπλων και αντιαεροπορικών συστημάτων, ανέφερε ο Μπ. Ομπάμα.

Ομπάμα: Από περιοχή των φιλορώσων εκτοξεύτηκε ο πύραυλος

Το Boeing 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών καταρρίφθηκε από πύραυλο που εκτοξεύτηκε από περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας που ελέγχεται από φιλορώσους αυτονομιστές, δήλωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Όπως μεταδίδει το Retuers, ο ίδιος τόνισε πως η Ρωσία προσφέρει σε σταθερή βάση στήριξη στους αυτονομιστές, συμπεριλαμβανομένης της παροχής όπλων και αντιαεροπορικών συστημάτων. 

Ο Μπ. Ομπάμα έκανε λόγο για μια «παγκόσμια τραγωδία», τονίζοντας πως πρέπει να υπάρξει μια αξιόπιστη διεθνής έρευνα για ότι συνέβη. 

Η Ρωσία, η Ουκρανία και οι αυτονομιστές πρέπει να συμφωνήσουν άμεσα σε εκεχειρία, υπογράμμισε.

Παράλληλα επισήμανε πως οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να προσφέρουν την απαιτούμενη βοήθεια. Πρόσθεσε ωστόσο πως δεν βλέπει στρατιωτική ανάμιξη των ΗΠΑ.

Ο Μπ. Ομπάμα σημείωσε ακόμα πως η Ρωσία έχει αποτύχει να χρησιμοποιήσει την επιρροή της για να πιέσει τους αυτονομιστές να συμφωνήσουν σε μια εκεχειρία, ενώ υποστήριξε ότι η Μόσχα, οι αυτονομιστές και το Κίεβο είναι σε θέση να βάλουν τέλος στην σύρραξη. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v