Νέα Υόρκη: Η πιο ...κακόκεφη πόλη των ΗΠΑ

Σε γενικές γραμμές, στην έρευνα οι γυναίκες εμφανίστηκαν πιο ευτυχισμένες από τους άνδρες στις ΗΠΑ και οι παντρεμένοι πιο χαρούμενοι από τους αδέσμευτους ή τους χωρισμένους.

Νέα Υόρκη: Η πιο ...κακόκεφη πόλη των ΗΠΑ

Η Πόλη της Νέας Υόρκης είναι η πιο ...δυστυχισμένη στην Αμερική. Αυτό προκύπτει από έρευνα που διεξήγαγαν από κοινού στην αμερικανική ήπειρο καθηγητές του Harvard και του Vancouver School.

Στην έρευνα χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το Σύστημα Επόπτευσης Παράγοντα Κινδύνων Συμπεριφοράς (Behavioral Risk Factor Surveillance System) το οποίο λειτουργεί υπό την αιγίδα των Κέντρων Ελέγχου και Αποτροπής Ασθενειών.

Τα στοιχεία προσαρμόστηκαν βάση ηλικίας, φύλου, φυλής, εισοδήματος κ.α. και προέκυψαν ποικίλα ενδιαφέροντα συμπεράσματα, όπως για παράδειγμα ότι οι γυναίκες εν γένει είναι πιο ευτυχισμένες από τους άνδρες στις ΗΠΑ και οι παντρεμένοι πιο χαρούμενοι από τους ανύπαντρους ή τους χωρισμένους.

Οι Νεοϋρκέζοι είχαν τις χειρότερες επιδόσεις σε πολλούς από αυτούς τους συντελεστές και στην γενική κατάταξη κατέλαβαν την πρώτη θέση ...μιζέριας μεταξύ των 177 μητροπολιτικών πόλεων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι πέντε πιο ευτυχισμένες πόλεις της Αμερικής βρίσκονται όλες στην πολιτεία της Λουιζιάνα, με το «στέμμα» στην πόλη Λαφαγιέτ.

Μετά την Ν. Υόρκη, οι πόλεις όπου εμφανίζονται τα μεγαλύτερα ποσοστά κακοκεφιάς είναι το Σεν Τζόζεφ και το Σάουθ Μπεντ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v