Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενδιαφέρον από Ryanair για τις Κυπριακές Αερογραμμές

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair δηλώνει ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να καταθέσει μη δεσμευτική προσφορά για τις Κυπριακές Αερογραμμές.

Ενδιαφέρον από Ryanair για τις Κυπριακές Αερογραμμές

Την πρόθεσή του να καταθέσει μη δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά των Κυπριακών Αερογραμμών εξέφρασε ο Michael O' Leary, διευθύνων σύμβουλος της Ryanair. 

"Πιθανώς θα εκφράσουμε με κάποιον τρόπο το ενδιαφέρον μας για τις Κυπριακές Αερογραμμές" δήλωσε ο κ. O'Leary που βρίσκεται στη Λευκωσία και συμπλήρωσε: "Θέλουμε να δούμε εάν μπορούμε να βοηθήσουμε την κυβέρνηση να βρει κάποιο πακέτο στήριξης, αν και μπορεί να είναι πολύ αργά". 

Η κυπριακή κυβέρνηση απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση μέσω του Τύπου σε στρατηγικούς ή οικονομικούς επενδυτές να υποβάλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση, είτε των μετοχών, είτε σημαντικών περιουσιακών στοιχείων του αερομεταφορέα.

Ως καταληκτική ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος έχει οριστεί η Τετάρτη 23 Ιουλίου, στις 6 το απόγευμα. Όπως αποκαλύπτουν δημοσιεύματα του κυπριακού Τύπου, σχεδόν το σύνολο των δυνητικά ενδιαφερόμενων είναι αεροπορικές εταιρείες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κι αυτό διότι το κυριότερο περιουσιακό στοιχείο των Κ.Α. είναι το δικαίωμα πραγματοποίησης δρομολογίων σε όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. Σύμφωνα με τον "Φιλελεύθερο", σε αυτούς που αναμένεται να επισημοποιήσουν το ενδιαφέρον τους μέχρι τις 23 Ιουλίου συγκαταλέγονται και εταιρείες με τις οποίες είχαν γίνει προκαταρκτικές επαφές διερευνητικού χαρακτήρα στο πρόσφατο παρελθόν.

Ανάμεσα  σε άλλες αναμένεται να επισημοποιήσουν το ενδιαφέρον τους εταιρείες από τη Ρωσία, τον Λίβανο, το Ισραήλ, τον Αραβικό Κόλπο μέχρι και την Κίνα. Αξιοσημείωτο είναι πως στους ενδιαφερόμενους συγκαταλέγονται και κρατικοί αερομεταφορείς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v