Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Coca-Cola Co: Μείωση κερδών β΄ τριμήνου στα 2,6 δισ. δολ.

Μολονότι τα κέρδη ξεπέρασαν τις προβλέψεις, οι πωλήσεις δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες και ο κολοσσός της διεθνούς αγοράς αναψυκτικών υποβάθμισε τους στόχους για το σύνολο του έτους.

Coca-Cola Co: Μείωση κερδών β΄ τριμήνου στα 2,6 δισ. δολ.

Αρνητικά αντιδρά η μετοχή της Coca-Cola Co. στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων β΄ τριμήνου.

Μολονότι τα κέρδη ξεπέρασαν τις προβλέψεις, οι πωλήσεις δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες και παράλληλα ο κολοσσός της διεθνούς αγοράς αναψυκτικών υποβάθμισε τους στόχους για το σύνολο του έτους.

Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 2,6 δισ. δολ. ή 58 σεντς ανά μετοχή από 2,68 δισ. δολ. ή 59 σεντς ανά μετοχή. Προ εφάπαξ εσόδων κι εξόδων, τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 64 σεντς ανα μετοχή, υψηλότερα από τα 63 σεντς που περίμεναν οι αναλυτές.

Οι πωλήσεις μειώθηκαν 1% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο και διαμορφώθηκαν στα 12,57 δισ. δολ., χαμηλότερα από τις προσδοκίες. Οι διεθνείς πωλήσεις κιβωτίων αυξήθηκαν 3% καθώς η αύξηση στις διεθνείς πωλήσεις υπερκέρασε την στασιμότητα στην Βόρειο Αμερική.

Ο αμερικανικός όμιλος ανακοίνωσε ότι η επίδραση από τις μεταβιβάσεις επιχειρήσεων εμφιαλώσεων που πραγματοποίησε το 2013 θα πλήξουν τα έσοδα και κέρδη 2014 περισσότερο απ'όσο αναμενόταν παλαιότερα.

Η μετοχή της Coca-Cola υποχωρεί 1,3% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές της Wall Street.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v