Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

BBVA: Εξαγόρασε την Catalunya Banc έναντι €1,19 δισ.

Με την εξαγορά η BBVA αποκτά μια επιχείρηση με βάση στην πλουσιότερη περιοχή της Ισπανίας, την Καταλονία, με περίπου 1,5 εκατομμύρια πελάτες, 773 υποκαταστήματα και ενεργητικά 63 δισ. ευρώ.

BBVA: Εξαγόρασε την Catalunya Banc έναντι €1,19 δισ.

Η Banco Bilbao Vizcaya Argentaria SA (BBVA), δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας, υπέγραψε την συμφωνία εξαγοράς της κρατικής τράπεζας Catalunya Banc SA έναντι 1,19 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο των πωλήσεων κρατικοποιημένων επιχειρήσεων από την κυβέρνηση της χώρας.

Η BBVA έκανε την καλύτερη προσφορά για το σύνολο της επιχείρησης, όπως ανακοίνωσε το ταμείο διασώσεων της Ισπανίας FROB. Η Catalunya Banc έχει έδρα στην Βαρκελόνη, εθνικοποιήθηκε το 2011 και διασώθηκε με 12 δισ. ευρώ από δημόσιο χρήμα.

Η Μαδρίτη διαθέτει τράπεζες και τα ενεργητικά τους, που έπεσαν στα χέρια του κράτους κατά την διάρκεια του «κραχ ακινήτων». Μέχρι στιγμής, η Banesco Group της Βενεζουέλας, έχει δεχτεί να εξαγοράσει την NCG Banco προς 1 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο και το FROB πούλησε 7,5% της Bankia SA τον Φεβρουάριο έναντι 1,3 δισ. ευρώ.

Με την εξαγορά της Catalunya Banc η BBVA αποκτά μια επιχείρηση με βάση στην πλουσιότερη περιοχή της Ισπανίας, την Καταλονία, με περίπου 1,5 εκατομμύρια πελάτες, 773 υποκαταστήματα και ενεργητικά 63 δισ. ευρώ.

Επίσης, με την εξαγορά τα βιβλία ισπανικών δανείων της BBVA θα αυξηθούν κατά 14%, οι καταθέσεις κατά 23% και το σύνολο των πελατών κατά 18%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v